Pöide õllemeister ja kodukohaaktivist Koit Kelder: kõik oluline elus on meil naisega ühine

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehe Saare idüll: kiviaed, koduõlu, kadakad ja päike. Vasakult suured ja väikesed Keldrid: isa Koit, Roosi (5), Ruudi (3), Meele (7), Aade (7 kuud) ja ema Kristel.
Ehe Saare idüll: kiviaed, koduõlu, kadakad ja päike. Vasakult suured ja väikesed Keldrid: isa Koit, Roosi (5), Ruudi (3), Meele (7), Aade (7 kuud) ja ema Kristel. Foto: Mihkel Maripuu

Enne kui Saaremaale Koidu ja Kristeliga lugu tegema suundun, kuulan pisut maad. «Tegija pere – oma äri püsti pand ja neli last, mõtleks!» ütleb üks. «Meil Saares teavad Koitu kõik, aktiivne tegus inimene,» kinnitab teine. Mandri peal kõik veel ei tea, aga ongi hea võimalus Arteri kaudu tuttavaks saada.

Kohtumine on täis üllatusi. Esiteks näeb meie mõnus jutuajamine aias välja nii, nagu oleks vanad sõbrad kokku saanud ja jagaks avameelselt oma suhtelugusid ja eluvaateid. Ajakirjanikule saab harva osaks selline siirus! Inimestel on enamasti mõni kenamaks tuunitud fassaad kusagil kapinurgas ootel, mida avalikkuse tarbeks ette lükata. Aga Koidul ei ole. Tema on ehe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles