Parimad hilisõhtused snäkid, mis ei takista kaalulangust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustupulk.
Juustupulk. Foto: Vida Press

Mõnikord tahaks hirmsasti õhtul midagi näksida, kuigi magamaminekuni on aega jäänud vaid tunnike või kaks. Õhtune söömine pole kunagi hea, sest nagu korduvad uuringud on näidanud, võib öine näksimine teha paksuks ja und segada. Aga olgem ausad, vahel on isu nii suur, et sellest on võimatu üle saada. 

Fakt on see, et kui laual on ebatervislikud snäkid, siis jõuavad need varem või hiljem ka kõhtu ja raske öise söömasööstu tagajärgi ei pea siin pikalt lahkama. Sellise olukorra vältimiseks tuleb juba varem läbi mõelda, mida ja kui palju koju osta, et poleks ahvatlust teha valesid valikuid. 

Women’s Health pakub välja tervislikke suupisteid, mis aitavad õhtust nälga kustutada, aga ei tee kehakaalule palju liiga ja ei riku une kvaliteeti. Kui tahad õhtuse jalka või filmi kõrvale nagunii midagi näksida, siis varu omale koju just neid suupisteid, kuid pea meeles, et ka tervislike toitudega saab üle pingutada. Näksi mõõdukalt ja joo suupistete kõrvale palju vett või teed.

Rebitav juust

Kuigi juustupulgad pole mingi mahetoit, sobivad need hästi õhtuseks näksimiseks, sest sisaldavad palju valke ja rasva, mis aitab hästi kõhtu täita. Juustus on pealegi aminohapet trüptofaani, mis teeb sind uniseks. 

Hommikusöögihelbed

Kui tahad midagi magusat, siis ära söö šokolaadihelbeid, mis võivad sind enne magamaminekut liialt üles kütta ja tekitada kõhuvalu, vaid liitsüsivesikutega täisterahelbeid (kaera-, maisi- või kliihelbeid). Neid on kerge seedida ja enamasti pole neis ka väga palju kaloreid. Lisa veidi piima, et saada valke ja trüptofaani.

Rasvatu Kreeka jogurt

Jällegi on tegu unisust tekitava piimatootega, milles on parajalt kõhtu täitvaid valke. Lisaks aitab jogurt magu rahustada, mis tähendab, et sind ei paina öösel kõrvetised või seedeprobleemid.

Kalkuniliha

Kalkunis on trüptofaani veel eriti palju, mistõttu tekitab selle söömine mõnusa une. Pealegi sisaldab see linnuliha vähe rasva ja palju valke. Paar kalkunisingiviilu sind veel paksuks ei tee.

Õun ja maapähklivõi

Õunas on palju kiudaineid ja seda on mõnus krõmpsutada. Kui tahad, et see täidaks rohkem kõhtu, siis söö õuna kõrvale lusikatäis maapähklivõid.

Beebiporgandid

Mõnusalt krõmpsuvad ja väga toitainerikkad porgandid täidavad kõhtu piisavalt, et sa ei peaks näljasena magama minema, kuid ei koorma sind üleliigse rasva või kaloritega.

Banaan

Banaan on suurepärane suupiste neile, kes on õhtuks köögi korda teinud ja ei taha enam nõusid määrida. Pealegi on selles külluslikult kiuaineid ja rahustavat trüptofaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles