Teaduslikult tõestatud: need toidud teevad tuju paremaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Aeg-ajalt oleme kirjutanud erinevatest toitudest ja jookidest, mis parandavad meeleolu. Kuna jaanipäevale eelnev vihmane ilm võib tuju nukraks muuta, siis on hea aeg taas meelde tuletada, mida tasuks süüa, et tuju oleks parem.

Delish.com tõi välja toidud, mida võiks menüüsse rohkem lisada, sest need teevad sind õnnelikumaks.

Banaan - sisaldab kaaliumit ja B-vitamiini, mille madalat taset on seostatud depressiooniga. Lisaks sellele on banaanis ka kemikaali nimega trüptofaan, mis reguleerib meeleolu

Kinoa - kinoa on populaarsust kogumas, sest seda saab lisada nii salatile kui süüa iseseisva roana. Teadlased on leidnud, et kinoa aitab depressiooni vähendada.

Austrid - uurimused on tõestanud, et kui organismis on vähe tsinki, siis on ärevuse tekkimise tõenäosus suurem. Selleks, et olla rahulik ja lõõgastunud, söö rohkem näiteks austreid, sest need sisaldavad palju tsinki.

Lõhe - lõhes on ohtralt oomega-3-rasvhappeid, mis parandavad meeleolu ja võitlevad depressiooniga. Lisaks sellele muudavad tervislikud rasvad juuksed kaunimaks.

Kurkum - see kollane vürts, mida eelkõige kasutatakse Aasia köögis, sisaldab kurkumiini, mis tõstab tuju ja võitleb depressiooniga.

Roheline tee - Jaapanis tehtud uurimus näitas, et psühholoogiline stress on madalam neil inimesel, kes joovad päevas viis või enam tassi rohelist teed.

Õunad - öeldakse, et kui süüa üks õun päevas, siis pole arsti juurde asja ja tuleb välja, et nii see ongi. Puu- ja juurviljade söömine mõjub kehale rahustavalt, annab energiat ja tõstab üldist õnnetunnet.

Spinat - spinat sisaldab foolhapet, mis leevendab depressiooni ja vähendab väsimust.

Seened - kui organismis on vähe D-vitamiini, siis on depressioon kergem tekkima. Kuna seened sisaldavad üsna palju seda kasulikku vitamiini, tasuks neid julgelt oma menüüsse lisada.

Kohv - uurimused on tõestanud sedagi, et kohvi joomine võib depressiooni vähendada.

Oad - madal magneesiumi tase tähendab inimese jaoks ka madalamat energia taset. Selleks, et keha saaks rohkem magneesiumit, söö ube.

Kreeka pähklid - nende pähklite söömine mõjub ajule väga hästi. Kreeka pähklites on palju antioksüdante, vitamiine ja mineraale.

Apelsin - C-vitamiin soodustab kollageeni tootmist ja tänu sellele pole su näonahk kuigi kortsuline. Ja kui välimuse pärast ei pea muretsema, siis on ju ka tuju parem.

Munad - munad sisaldavad koliini, mis mõjub mälule imehästi. Oluline on aga teada, et koliini leidub munakollastes, seega ära tarbi vaid munavalgeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles