Šoppaja välimääraja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tänapäeval on nii palju erinevaid variante, kus ja kuidas šopata. Tahad, ostad kiirmoeketis, vintage asjade poest, kaltsukatest või internetist. Millist tüüpi šoppajad on olemas? Milline oled sina?

Ostelemisel tuleb arvesesse võtta seda, kui palju sul on raha, kuidas on miski asi tehtud või kui omanäoline see ese on. Oled sa kunagi mõelnud, millised on sinu tugevused ja nõrkused, kui asi puudutab ostlemist? Verily Magazine kirjutab, mida võiks teada enne, kui lähed järgmine kord näiteks poode läbi käima või internetis šoppama.

Ma-vihkan-šoppamist ostleja

Kaubanduskeskused panevad su pea valutama ja sa tahaksid olla ükskõik kus mujal, siis on meil sulle hea uudis- sa omad tõenäoliselt ainult vajalikke asju! Hommikuti läheb riietumine kiiresti ja su eelarves on ruumi uute asjade jaoks.

Probleem kerkib õhku siis, kui sa mingi kindla formaalsema ürituse jaoks midagi selga vajad. Sellisel juhul tuleb midagi uut osta. Meie nõu oleks kaasa võtta mõni šoppajast sõbranna, kes teab, mis ja kus on müügis. Veel võid paluda poest personaalset nõustamist, kellega kiiresti poes kõik tarvilik üles leida.

Kaltsukates tuuseldaja

Sulle meeldib, kui riided on erilised ja nad räägivad mingit lugu. Oled avatud katsetame omapäraste asjadega, et täiustada oma stiili. Seda tüüpi ostlejana on sinu kõige suuremaks probleemiks see, et sa tegelikult ei tea, kas sul on seda asja päriselt tarvis või mitte. Ole tähelepanelik märkama, kas toote hinna ja kvaliteedi suhe on paigas, kas riideese on terve ja kas sa saad seda kanda rohkem, kui kahe kostüümiga. Lisaks pead sa olema valmis proovima selga väga palju asju, sest silma järgi ei saa kindlalt mõõta, et riideese sulle sobib.

Kõik-asjad-allahindlusega ostleja

Poodi sisenedes suundud kohe allahinnatud asjade stange juurde. Sa ei maksa kunagi täishinda ja tead peast, millal algavad aasta kõige suuremad allahindlused. Kõige suurem oht on osta midagi, mis sulle tegelikult ei sobi. See, et seelik on nüüd poole odavam, ei tähenda, et see sulle sellepärast ideaalselt sobib.

Tahad teha õigemaid otsuseid? Võta kaasa kriitilise meelega sõbranna või saada talle proovikabiniinis tehtud pilt. Lisaks proovi allahindlustelt leida ajatud esemeid, selliseid, mis ei lähe järgmisel hooajal moest välja. Nii saad endale põhiesemed palju odavamalt kui muidu.

Internetist šoppaja

Sinu email on täis kuponge ja pakkumisi erinevatelt lehekülgedelt. Sa tead, kust saab tasuta kojutarne ja kuidas asju vajadusel tagastada. Sa ei seisa kunagi proovikabiini järjekorras, sest teed enamus ostlemisest kodust, trammist või arstikabineti ukse taga.

Selleks, et olla edukas veebišoppaja, peaksid sa teadma, millised lõiked sulle kindlasti sobivad. Samuti kasuta võimalusel ära need sooduskupongid, mis sulle meilile on tulnud. Ära unusta, et sa ei ole kohustatud ainult sellepärast midagi ostma, et sul on sooduskupong või su meilile on saabunud uudispakkumine. See võib lõpptulemusena väga halvasti su kontojäägile ja eelarvele mõjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles