Kuidas valida säästlikku kosmeetikat?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas oled kursis, mida sinu ostetud kosmeetikatooted sisaldavad ja kes on nende tootjateks?
Kas oled kursis, mida sinu ostetud kosmeetikatooted sisaldavad ja kes on nende tootjateks? Foto: SCANPIX

Rohelise eluviisi portaal Bioneer tõi välja soovitused, kuidas valida tervise- ja loodussõbralikke kosmeetikatooteid.

  • Tee endale selgeks kosmeetikatoodete peamised koostisained ja nende ohud, kuna paljud kosmeetikumides sisalduvad kemikaalid - näiteks parabeenid, ftalaadid jt - on nimetatud vähkitekitavateks, samuti arvatakse, et need võivad häirida endokriinsüsteemi.
  • Oluline säästliku kosmeetika tunnus on see, kas tooteid on testitud loomadel. Igal aastal sureb loomkatsete tõttu 38 000 looma. Säästva kosmeetika naturaalseid koostisaineid ei ole vaja loomadel katsetada.
  • Kui tootja kasutab pakendamisel ümbertöödeldud paberit ja karpe, annab see sulle positiivse sõnumi. Plastpakendid on keskkonnale suur oht, kuna need ei lagune.
  • Rohelised kosmeetikatootjad annavad Maale tagasi, istutades puid, investeerides rohelistesse uuringutesse või annetades muudel rohelistel eesmärkidel. Kosmeetikatoodet ostes arvesta, et toetad selle tootnud ettevõtte maailmavaadet.
  • Püüa mitte sattuta petlike roheliste reklaamide ohvriks. Kosmeetikatoote võib nimetada või seda võib kirjeldada looduslikuks ka siis, kui see sisaldab vaid väikest osa looduslikke koostisaineid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles