Partneriga tülitsemine võib tervisele halvasti mõjuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sina tülitsed oma partneriga tihti? Kui te tülitsete, kas teie tülid on plahvatusohtlikud või on tegemist pigem leebete vaidlustega? Sellistele asjadele tuleks mõelda, sest see, kuidas sa oma partneriga tülitsed, määrab ka selle, milline on su tervislik seisund.

Teadlased tegid kindlaks, et tülitsemisviis võib oluliselt mõjutada seda, millised terviseprobleemid esinevad meestel ja naistel hilisemas elus. Uuringu viisid läbi California ülikooli teadlased, kes jälgisid 156 heteroseksuaalset paari alates 1989. aastast. Teadlaste eesmärgiks oli leida seos emotsioonide ja tervise vahel, kirjutab Good Housekeeping.

Need paarid, kes armastavad tülitsemise käigus kirglikult karjuda, peavad arvestama sellega, et hilisemas elus võib neil esineda näiteks südameprobleeme. Tulihingelised tülid on seotud ka valuga rinnapiirkonnas ja kõrge vererõhuga.

Ent ka teine äärmus ei ole tervisele hea. Kui sa pigem tõmbud endasse ja vaikid, siis arvesta sellega, et tulevikus võib su selg valu teha ja lihased võivad jäigaks muutuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles