Hulljulge mood ja NÖEP kutsuvad ideedejahile

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba sel kolmapäeval toimub Tartus kõigi moehoolikute rõõmuks Antoniuse Moeetendus "Värvides Moodi". Antoniuse showd on läbi aastate tuntuks saanud kui uute, säravate talentide tutvustamise kohad. Lavalt voolab särtsuv loominguline energia ka Antoniuse õue ning nakatab külalisigi. Moe kõrval näeb uut ja ägedat nahakunsti, ehteid, aastate lõikes on pakutud ka peadpööritavalt põnevaid kindaid ja muid nutikaid aksessuaare. Mitmed osalejaist on tänaseks käivitanud oma elujõulised moebärndid ja jõudnud ka rahvusvahelisele areenile.

foto: Maris Savik. Kersti Teenu kollektsioon
foto: Maris Savik. Kersti Teenu kollektsioon Foto: Maris Savik

Sel korral astub lavale 20 noort tegijat üle eesti - näiteks noor, rebel ja fetišteemadega paugutav Liina Adamson-Ehte (Xaos) ja ainulaadsete kudumite kaissu meelitav Marit Nõmmik. Puidust ehete aksessuaaridega püüab pilke Kersti Teenu kollektsioon. Juba tuntumatest tegijatest saab nautida Raili Nõlvaku hoogsat funktsionalismi, Triin Isaki tundlikku romantikat (Pits) või Kätlin Kikkase pastelset minimalismi (KÄT).

foto: Maris Savik. Kollektsioon KÄT, Kätlin Kikkas
foto: Maris Savik. Kollektsioon KÄT, Kätlin Kikkas Foto: Maris Savik

Antoniuse moeshow trump on oskus pakkuda terviklikku kunstielamust. Moeloomingut aitavad ühtseks sündmuseks sulatada oskuslik loovjuhitöö, lavastus, eriline atmosfäär ja elav muusika. Lavale astub originaalse elektroonilise muusikaga tuntuks saanud NÖEPi, ehk varasema Tenfold Rabbiti juhtfiguuri Andres Kõpperi ühemehebänd. Juba üksnes selle pärast tasub end kolmapäe õhtuhämaras moelainele häälestada. Loovjuhi rollis mitmekülgselt andekas stiilitalent Piret Vapajeva.

foto:
foto: Foto: Maris Savik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles