Kuidas leida üles kõige magusam ja maitsvam arbuus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervet arbuusi ostes ei tea kunagi, mis sind ees võib oodata. Võib juhtuda, et kuigi müüja lubas, et arbuus on seemneteta, on seal siiski seemned sees või on arbuus seest nii hele, et tekib tunne, justkui said poest sootuks toore arbuusi.

Huff Post pani kirja mõned nipid, kuidas poelettidelt üles leida kõige magusamad ja maitsvamad arbuusid. Loe ja mine proovi poes järgi, kas need nipid ka toimivad.

AFP
AFP Foto: SCOTT OLSON/AFP

Otsi kollast laiku. Üks kindel märk sellest, et arbuus on küps ja söögikõlblik, on see, kui arbuusi koorel on ühes kohas helekollane laik. See laik näitab, et arbuus on saanud päikese käes piisavalt küpseda. Kui arbuusil pole kollast laiku, jäta see pigem ostmata.

Arbuus olgu raske! Arbuusi valides tuleks see vähemalt korra üles tõsta. Raske arbuus viitab sellele, et vili on valmis ja maitseb imehästi. Sama taktikat tasuks kasutada ka apelsine või meloneid valides, sest raske vili on alati mahlasem ja magusam.

Proovi koputamistehnikat. Teised poekülastajad võivad sind ju veidralt vaadata, aga enne arbuusi valimist tuleks sellele veel koputada. Koputa kergelt vastu arbuusi ja kuulata, mis häält see teeb. Küps arbuus peaks tegema sellist häält, et jääks mulje, justkui see oleks seest õõnes. 

Nuusuta arbuusi. Võta arbuus sülle ja nuusuta seda. Küpsel arbuusil peaks olema kergelt magus aroom, samas ei tohi lõhn olla liiga magus, sest siis on tegu üleküpsenud arbuusiga. Sama triki abil saab valida ka meloneid.

Proovi koort pigistada. Küpse vilja koor ei tohiks olla liiga pehme, samas ei tohiks see olla ka kivikõva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles