Viis tõde sellest, miks su kallim pole nii seksikas, kui sa ise arvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas mõni sõbranna on sulle kunagi rääkinud, et tal on väga nägus kallim, ent kui sa tema kallimaga lõpuks kohtud, siis oled üsna pettunud? Asi on nimelt selles, et armunud inimestel tekivad positiivsed illusioonid oma kaaslaste suhtes.

Positiivsed illusioonid tähendavad seda, et me näeme oma kallimaid palju ilusamate, nägusamate ja seksikamatena, kui nad tegelikult on. Psühholoogiaportaal Psychology Today tõi välja viis tõde, mida tasuks teada nende «roosade prillide» kohta, läbi mille sa oma armsamat vaatad.

1. Positiivsed illusioonid tekitavad armastuse tunde

Neil, kel on tugevad positiivsed illusioonid, on oma suhtega ka rohkem rahul. Kolmteist aastat kestnud uuring näitas, et kui värskelt abiellunutel olid tugevamad positiivsed illusioonid, siis nad olid kauem armunud ning armastasid teineteist rohkem. Ja mida tugevam on see illusioon suhte alguses, seda kauem suhe kestab. 

2. Positiivsed illusioonid võivad panna sind rohkem partnerile pühenduma

Teadlased on arvamusel, et me hoiame vahel positiivsetest illusioonidest kinni, sest need aitavad meil suhetes ebakindlusest üle saada. Mõnes mõttes need kaitsevad kahe partneri vahel olevat sidet. Huvitav on aga see, et naised kasutavad positiivseid illusioone hoolimata sellest, kui pühendunud nad partnerile on, ent mehed kasutavad neid alles siis, kui nad on suhtele täielikult pühendunud. 

3. Positiivsed illusioonid aitavad sul veidi vabamalt võtta

Mõtle sellele niiviisi: positiivsed illusioonid tekitavad sulle justkui väikese turvavõrgu, sest kallim peab sind ilusaks ja seksikaks. Selleks, et ta sinu juurest ära läheks, peaksid sa aktiivselt tegelema sellega, et tema silmis vähem atraktiivne välja näha ja seda ei tee ju keegi meist. Usalda oma armsamat, kui ta ütleb sulle, et sa oled ilus. Suure tõenäosusega mõtleb ta seda tõsiselt.

4. Positiivsed illusioonid ei kao kuskile

Tihtipeale arvatakse, et uus kallim on vanast ilusam või nägusam, kuid teadlased on kindlaks teinud, et isegi pärast lahkuminekut võivad inimesed endisi kallimaid mäletada ilusamatena, kui nad tegelikult olid. Samuti on leitud, et mida kirglikum oli suhe, seda nägusamana me endist kallimat mäletame. 

5. Erandiks on vaid see, kui sind jäetakse maha

Kui suhe on lõppenud poolte kokkuleppel või kui sina ise lõpetad suhte, siis jääb sulle kallimast kena mälestus ja sa pead teda hiljemgi üsna nägusaks. Aga kui sind on maha jäetud, siis valdavad sind niivõrd paljud negatiivsed tunded, et sa ei meenuta pärast kallimat enam nägusa või seksikana. Samas võid lohutada end sellega, et tema silmis oled sina endiselt ilus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles