Kuidas kaitsta suvel blonde juukseid, et need ei muutuks tuhmiks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Blondeeritud juuksed vajavad keskmisest rohkem hooldamist ja tähelepanu, eriti suvekuudel. Värv hakkab tuhmuma, juuksed muutuvad kuivaks ja hapraks ning basseinis ujudes võib juustele jääda inetu rohekas varjund. 

Kuna blondeerimiseks kasutatakse väga tugevaid kemikaale, teeb see juuksed väga kuivaks ja nõrgaks, kirjutab Glamour. 

Niisuta oma juukseid!

Suve kõige paremad osad - päikesepaiste, ujumine, õues viibimine - kuivatavad juukseid veel rohkem ja need hakkavad kergesti murduma. Enamasti värvivad naised suveks oma pea veel heledamaks kui talvekuudel. Sellises olukorras ei piisa enam ainult niisutavast šampoonist ja palsamist ning vähemalt korra nädalas tuleb teha juustele niisutavat maski või juuksehooldust. 

Hoolitse oma juuste eest nii enne kui pärast ujumist

Basseinis ujumas käies ei muuda juukseid roheliseks mitte kloor, vaid vask, mida kloor oksüdeerub. Selle tõttu seob vask juuksevalkude külge ja tulemuseks ongi rohekas värvus. Enne ujumist tasub juuksed märjaks teha kas duši all või isegi pudeliveega, et need ei imaks endasse nii palju basseinivett. Teine võimalus on juustesse kanda palsamit, mida ei pea välja loputama. 

Ka meres ujudes ei ole blondid juuksed täielikult kaitstud. Nimelt on merevees nii palju mineraale ja soola, mis kogunevad juuksekarvade külge ning muudavad juuste värvuse tuhmiks ja plassiks. Seega, pole oluline, kas kastad end basseini, järve või merre - loputa oma juukseid nii pea, kui veest välja tuled. 

Kaitse oma värvi

Juuksed nahavähki ei jää, kuid UV-kiirgus teeb ka nendega oma töö. päikesevalgus muudab juuste värvi ja kuivatab neid. Seega peale pleegitamise muutub ka juuste tekstuur. Enne õue minekut kanna oma juustesse päikesekaitset sisaldavat juuksehooldustoodet, näiteks mõnd UV-kaitsega juukseõli. 

Šampoonita targalt või üldse mitte

Pead pestes kasuta kindlasti värvitud juustele mõeldud šampooni. Kui oled reisil, siis oleks targem hoiduda hotellis olemasolevatest juuksehooldustoodetest, mis ei sisalda värvikaitset. Silikooni ja teisi lisaaineid sisaldavad odavšampoonid jätavad juustesse jääke, mis teevad blondid juuksed tuhmiks ja tumedaks. Üldse võiks šampooni kasutamist võimalusel edasi lükata ja kasutada vahepeal kuivšampooni. Mida harvem pead pesed, seda vähem juukseid kahjustad. 

Ära karda piiramist

Kui su eesmärgiks on juukseid kasvatada, siis võid mõelda, et lõikuse edasilükkamine aitab seda kiiremini saavutada. Tegelikult on regulaarne juukseotsade lõikus hädavajalik, et juukseid tervena hoida ja et need saaks üldse kasvada. Kui juukseots lõheneb, rikub see tegelikult terve juuksekarva, tehes selle hapraks ja kergesti murduvaks. Suvisel ajal võiksid lasta juustel kuivada vaid õhu käes ja föön mõneks ajaks ära unustada. Kui sa ei taha päris märja peaga välja minna, siis võiksid kaaluda punutisi, mis on alati moes ja näevad armsad välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles