Suvine kurgi-sinepikana

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine kurgi-sinepikana
Suvine kurgi-sinepikana Foto: Juta Kübarsepp

Täna kell 17.30 esitlevad Solarise keskuse Apollo raamatupoes tuntud toidublogija Pille Petersoo ja hinnatud aiatoimetaja Tiina Tammet oma esimest ühist raamatut, kus leidub praktilisi nippe nii hobiaednikele kui kokandushuvilistele.

Raamatust «Aiast kööki» leiab nõuandeid ja sordisoovitusi, kuidas kasvatada meie kliimas erinevaid köögivilju ning mida maitsvat neist hiljem valmistada. Eesti ühe suurima retseptiblogi Nami-Nami ja ajakirja «Kodu & Aed» köögitoimetaja Pille Petersoo sõnul on just praegu kätte jõudmas parim aeg raamatus leiduvate retseptide katsetamiseks, sest saadaval on nii kohalikku redist, kartulit, rabarberit kui ka muud värsket ja kasulikku kraami.

«Retseptide koostamisel panin rõhku ka sellele, et koostisosad oleksid kättesaadavad ning valmistamine ei võtaks liialt kaua aega,» selgitas Petersoo, et paljud road sobivad ka lastega peredele ning aitavad vastuse leida paljude vanemate igapäevasele murele, et mida õhtuks süüa teha.

Retseptisoovitus värskest kokaraamatust «Aiast kööki»:

Suvine kurgi-sinepikana (jagub neljale-viiele)

  • 500 g kana rinna- või kintsufileed
  • praadimiseks võid
  • 2-3 dl vahukoort
  • 2 tl Dijoni sinepit
  • 2 küüslauguküünt
  • 100 g suitsutatud peekonit
  • 1 väiksem pikk kurk
  • peotäis hakitud värsket tilli või murulauku
  • soola ja musta pipart

Kui kasutad kintsufileesid või kanafileelõike, siis pane need niisama pannile. Terved kanafileed võid esmalt kas õhemaks taguda või horisontaalselt pooleks lõigata. 

Sulata paksupõhjalisel ja kõrgeservalisel pannil või, lisa kanafileed ja prae mõlemalt poolt mõõdukal tulel kuldpruuniks (7-8 minutit).

Vala pannile rõõsk koor, lisa kooritud küüslauguküüned ja sinep. Sega, kata pann kaanega ning hauta mõõdukal tulel umbes 10 minutit. Lisa hakitud till ja kurgiviilud, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel minut aega. 

Samal ajal haki suitsupeekon väikesteks tükkideks ning prae pannil krõbedaks ja kuldseks. Lase mõned minutit köögipaberil taheneda. 

Serveerimiseks tõsta kanafileed taldrikule, nirista peale kastet ning tõsta peale praetud peekonitükikesi.

Kõrvale sobivad keedetud värsked kartulid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles