Naise negatiivses kehakuvandis võivad süüdi olla tema vanemad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadusajakirjas Eating and Weight Disorders avaldati hiljuti ühe uurimuse tulemused, millest selgus, et vanemad mõjutavad tütarde kehakuvandit rohkem, kui siiani on arvatud.

Cornelli toidu- ja brändilabori teadlased viisid läbi uurimuse, mis näitas, et negatiivne kehakuvand saab alguse juba lapsepõlvest ja põhjuseks võib olla see, kui vanemad on oma tütre kehakaalu või välimust kommenteerinud, kirjutab Elite Daily.

Uurimuses osales 501 naist ja selgus, et 30 protsendil neist oli ebatervislik kehamassiindeks. Need, kelle kehamassiindeks oli normist väljas, meenutasid, et vanemad kommenteerisid lapsepõlves nende kehakaalu.

Ent ka need naised, kel oli normaalne kehamassiindeks ja keda vanemad olid samuti lapsepõlves kommenteerinud, ei olnud täiskasvanuna oma välimusega kuigi rahul.

Samas ei tasu kohe oma emale helistada ja teda süüdistama hakata. Uurimused on varemgi kindlaks teinud, et tervisest ja kehakuvandist rääkimine on vanemate jaoks üks raskemaid teemasid, sest nad peavad oma sõnu üsna hoolikalt valima.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles