Kümme asja, millega pead paratamatult leppima, kui peres on mudilane

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalad all, aga aru peas veel pole.
Jalad all, aga aru peas veel pole. Foto: Vida Press

Kui majas on mudilane, on tema boss. Mitte sina ei kontrolli teda, vaid tema sind. Mida varem sa sellest aru saad, seda parem. 

Pisikest põnni ei huvita see, kui puhtaks sa just köögi kraamisid või kui veatult sa riided kappi ladusid, sest tema jaoks on olulised vaid tema hetkelised soovid ja nõudmised. Kui ta tahab, nühib ta köögikappide sisu põrandale laiali ja tõmbab hoolikalt laotud voodipesud ükshaaval virnast alla, kirjutab Bellybelly.

Mõnikord annab teda mõjutada ja meelitada enda tahtmist järgima, kuid iga lahing tuleb hoolega läbi mõelda. Lõpuks on ikka sinu kohus teda toita, hoida ta tervist ja vaadata, et ta oleks õnnelik. Kõik see ei tule aga alati ladusalt välja.

Kui peres on mudilane, tuleb mõne asjaga lihtsalt leppida, sest protestist pole nagunii mingit kasu. Tahad sa seda või ei, nii lihtsalt on. 

  1. Toit põrandal. Toiduga määrimine hakkab pihta juba lisatoiduga alustamisel ja kestab…. liiga kaua.
  2. Avalik alandus. Seda oskavad mudilased väga hästi. Kuna nad ei tunne piire ja häbitunnet, annavad nad kõigile võõrastele teada, milliseid räpaseid isiklikke saladusi sa varjad. 
  3. Tatine nina. Ükstapuha, kui tihti sa ka tema nina ei nuuskaks, on nina otsas hetk hiljem uus mull paisumas. On see päris nohu, allergia või nutujoru tagajärg… kes jõuab sellega järge pidada?
  4. Varahommikused äratused. Sulle ehk ei meeldi varahommikune trenn koos päikesetõusuga, aga väike põnn arvab vahel just siis end kõige energilisemana tundvat. Ja lõpuks, kui sa oled suutnud täielikult üles ärgata ja end kohviga ärkvele turgutanud, jääb tema uuesti magama.
  5. Igale poole hilinemine. Mäletad, kui sa jäid alati hiljaks, sest sa ei osanud beebi kõrvalt ajaga arvestada? Nüüd algab teine faas ja sa ei jõua ikkagi kuhugi, sest väike boss on see, kes tulekuid ja minekuid dikteerib. Mitte sina.
  6. Kordamine on tarkuse ema. Mudilastele meeldib hirmsasti kordamine ja kordamise all me peame silmas kordamist. Nii tahab ta kuulda üha uuesti ja uuesti sama unejuttu, vaadata sama multikat ja mängida sama mängu. 
  7. Jonnihood. Sa võid ju proovida jonni vältida ja enda meelest kõike õigesti teha, aga see tuleb nagunii. Võib-olla sa oled kunagi isegi hoobelnud, et jonn on halva kasvatuse vili? Said nüüd!
  8. Taskud täis liiva ja kive. Pesu pesema pannes ootavad sind iga kord uued üllatused: käbid, mullakamakad, kuuseokkad, putukad, nööbid ja mis iganes su lapse käteulatusse õues võib sattuda.
  9. Muld. Tõepoolest, taskud ei ole ainus koht, kust sa nüüd mulda leida võid. Seda on igal pool ja eelkõige mudilase küljes. Mudased riided, mudane laps, mudased jalajäljed esikus. 
  10. Narr olek. Iseendalegi märkamatult käitud nagu viimane tola, sest põnn peab seda maru vahvaks. Talle meeldib see, kui sa end ära lööd, talle meeldib see, kui sa teed naljakat häält. Talle meeldib su narr olek. Ja kui tõele au anda, meeldib see ka sulle varasemast rohkem.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles