Seitse müüti orgasmi kohta, mis ei vasta tõele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Naiste orgasmid tunduvad olevat täielik müstika, mille kohta levib väga palju erinevat informatsiooni. Kuidas orgasmi saada? Kui tihti on normaalne orgasmi saada? 

SELF Magazine'i vahendusel ja seksuaalmeditsiini spetsialisti Linda Banneri abiga otsustasime heita valgust mõnele müüdile, mis orgasmiga seoses nii mehi kui naisi segadusse ajavad.

Seksi ajal koged kindlasti orgasmi

Eeldada, et mõlemad partnerid kogevad seksi ajal kindlasti orgasmi, on vale. Ära usu seda, mida filmides näidatakse! Ainult üks kolmandik naistest jõuab vahekorra ajal regulaarselt orgasmini.

Vaginaalne suguühe on parim viis, et jõuda orgasmini

Uuringute järgi ei jõua enamik naisi orgasmini ainult vaginaalse seksiga. Üks kolmandik naisi jõuab haripunkti, kui nad saavad kliitorile lisasimulatsiooni, mis ongi hädavajalik, et orgasmini üldse jõuda.

Orgasmid on nagu plahvatused, mis raputavad naiste maailma

Keegi ei kahtle selles, et orgasm võib olla väga intensiivne, aga see võib olla ka õrn ja vaevu hoomatav. Sellisele orgasmile viitavad järgnev kergendustunne ja lõdvestunud olek.

Orgasm on puhtalt füüsiline fenomen

Paljudele naistele on orgasm pigem mentaalne kui füüsiline, see tähendab, et su partner võib sind varajaste hommikutundideni stimuleerida, aga kui su mõtted on mujal, siis ei pruugi sa orgasmini jõuda.

Sul on midagi viga, kui sa oled ainuke, kes suudab sulle mõnu tekitada

Üks kolmandik naisi ei jõua kunagi seksi ajal orgasmini, aga nad võivad jõuda haripunkti masturbatsiooni või vibraatoriga.

Sa saad oma partneriga samal ajal orgasmi

Mõne naise jaoks on haripunkti jõudmine niigi raske, rääkimata selle ajastamisest kaaslasega. See on raske ainuüksi sellepärast, et naistel läheb keskmiselt 20 minutit ja meestel kolm minutit, et orgasmini jõuda. Taas on filmid meie peadesse valeinfo seemne istutanud.

Seks ilma orgasmita on mõttetu

Seks võib olla ka niisama nauditav, lõõgastav ja kaaslasi liitev tegevus, mis ei pea ilmtingimata lõppema orgasmiga. See ei ole ju ainuke eesmärk linade vahel lõbutsemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles