Avalikkuse ette jõudis John F. Kennedy skandaalne armastuskiri oma armukesele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John ja Jackie Kennedy.
John ja Jackie Kennedy. Foto: Personalities/

Esimest korda jõudis avalikkuse ette kiri, mille USA endine president John F. Kennedy kirjutas oma väidetavale armukesele Mary Pinchot Meyerile. 

Kiri pannakse oksjonil müüki ja selle eest loodetakse saada enam kui 30 000 dollarit (26 400 eurot). Arvatakse, et tegu võib olla ühe viimase kirjaga, mille president kirjutas, edastab RedBook.

Kiri on kirjutatud ilmselt 1963. aasta oktoobris. Õige valguse käes on näha, et paberil, millele kiri on kirjutatud, on ka presidendi vesimärgid. Kiri on järgmine:

AP
AP Foto: /AP

«Lahku korraks äärelinnast ja tule mind vaatama – kas siia või Cape Codi järgmisel nädalal või Bostonisse 19. kuupäeval. Ma tean, et see on rumal ja mõistusevastane ning sa võid seda vihata – samas võid ka mitte –, aga mulle see meeldiks. Sa ütled, et mulle mõjub see hästi, kui ma ei saa seda, mida tahan. Pärast kõiki neid aastaid peaksid sa mulle armastusväärsema vastuse andma. Miks sa ei võiks mulle lihtsalt «jah» öelda?»

Oksjonipidaja tegi kindlaks, et president Kennedy viibis tõesti 19. oktoobril Bostonis. Järgmisel kuul ta mõrvati, mis tähendab seda, et antud armastuskiri võis olla üks Kennedy viimaseid kirju. Ent kiri ei jõudnud kunagi posti ja pole teada, miks see nii läks. 

Meyer ja Kennedy tutvusid siis, kui Kennedy oli alles keskkoolis. Nad hakkasid uuesti suhtlema 1954. aastal, kui John ja Jackie Kennedy kolisid Meyeri ning tema abikaasa kodu lähedusse. Meyeri abikaasa töötas keskluureagentuuris. Mary Pinchot Meyer ja Jackie Kennedy said sõpradeks, ent Meyer külastas Valget Maja ainult siis, kui Jackiet seal polnud. 

Meyer mõrvati aasta pärast Kennedy mõrva ja see juhtum on endiselt lahendamata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles