Petnud abielupaare päästab ühine rahakott

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Paljud abielud lõppevad õnnetult, kuid värske uuring näitab, et päästvaks õlekõrreks võib osutuda ühine pangaarve.

Female First vahendab Victoria Milani läbi viidud küsitlust, kus selgub, et üle aisa löönud inimesed ei lõpeta suhet peamiselt üksikuks jäämise hirmu tõttu. Paljud ütlevad, et väljavaade kogeda üksildustunnet on liiga suur ning nad kardavad, et seda tühjust ei suuda täita isegi keegi uus nende voodis.

Teiseks kardavad petjad lõhkuda perekonda kui tervikut ning samuti muretsetakse, kuidas lahutus võib mõjuda lastele. Samuti peljatakse, mida arvavad kõrvalseisjad.

On ka paare, kes armastavad teineteist ka pärast kõrvalhüpet ning kes otsustavad kokku jääda majanduslikel kaalutlustel. Ka kaasneb lahututusega suur ebakindlus tuleviku suhtes, mis võib saada otsustavaks, miks seda teed ei valita.

On aga üks kindel põhjus, kust tagasi ei tulda – kui suhtes on olnud vägivalda, siis 85 protsenti vastanutest ütles, et allkirjastaksid lahutuspaberid ilma pikemalt mõtlemata. Sigurd Vedal, uuringu tellija, tõdes, et lahutus võib tunduda paljude jaoks lihtne väljapääs, kuid tulemused näitasid, et kokku jääda on enamasti siiski lihtsam. «Vabadusel on kõrge hind,» ütles Vedal. «Ja kui mängus on lapsed ning ühised investeeringud, on kergem mitte lahutada. Petjad ütlevad, et raha ja üksildus on peamised põhjused, miks nad ei lahuta, kuid iga kuues ei lõpetagi nii kehvalt: nad armastavad ka pärast afääri oma partnerit vähemalt sõbrana edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles