Viis asja, mida ei tohiks üheski suhtes taluda

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Inimsuhetes püüame me pidevalt kindlaks teha, mis sobib ja mis mitte. Küll aga on olemas teatud ohumärgid, mida ei tohiks ükski inimene oma lähisuhetes aktsepteerida. Ei tee paha, kui need taas üle korrata.

1. Ta on alati negatiivne. Kui inimene, kellega sa plaanid veeta kogu oma elu, on pidevalt negatiivne ning leiab aga uusi viise, kuidas sind kritiseerida, siis on see selgeks märgiks, et midagi on selles suhtes väga valesti.

2. Ta on emotsionaalselt ebastabiilne. Kui su partner on häbelik, ebakindel ning ei ole valmis sinuga oma tundeid jagama, on see selge indikaator, et ta ei ole veel vaimselt valmis suhtes olema. Sel viisil käituvatel inimestel on enamasti suured sisemised probleemid, mis ootavad lahendamist ning on oluline, et ta nendega tegeleks, kirjutab Higher Perspective.

3. Ta paneb su alati teisele kohale. Kui su partner on sellist tüüpi inimene, kelle prioriteedid elus on mujal ning sina oled alati viimane valik, siis on see suhe, mille üle peaksid sa tõsiselt järele mõtlema. Sa oled väärt, et keegi su esikohale paneks.

4. Ta on väga klammerduv. Üks kriitilisemaid ohumärke suhetes on üleliiane klammerdumine. Sealt edasi on vaid üks samm emotsionaalse vägivaldsuseni. Kui su partner nõuab, et sa pidevalt rahuldaksid tema vajadusi ning ise midagi vastu ei paku, siis tõmba hinge ja mõtle hoolega järele, kas see on tervislik käitumismuster.

5. Ta on väga kontrolliv. Kui su partner nõuab, et sa kannaksid talle ette iga oma sammu ning tema suhtlemine sinuga on väga nõudlik ja kamandav, on tõenäoliselt tegemist ahistava suhtega. Elu on pidevas muutumises ning seda on ka suhted. Kui su partner ei suuda muutusi aktsepteerida, tasub kaaluda suhte lõpetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles