Maret Maripuu: liiga palju kardetakse jääda üksi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu
Maret Maripuu Foto: SCANPIX

Poliitik Maret Maripuu (35), kes kasvatab enda ja Igor Gräzini last Kasparit, rääkis ajakirjale Naised, et on praegu oma elu valikutega rahul ning meest vaid tühja koha täiteks ta enda kõrvale ei vaja.

«Elus on ikka nii, et paljud inimesed ei julge võtta vastu otsuseid, mis nende elu muudaks, ja eks ennekõike kardetakse ju jäädagi üksi,» märkis Maret. Tema saab oma poja isaga väga hästi läbi ning lapsel on tänu sellele nii isa kui ka ema, kes ei moodusta küll klassikalist perekonda, kuid kes sageli kolmekesi midagi ette võtavad.

Maretil on kahju, et naised, kes oma ammendunud suhted lõpetada julgevad, saavad tugeva avaliku tähelepanu ja kriitika osaliseks, samas kui meeste suhtes ollakse tolerantsed.

Tema sõnul pole midagi hirmsamat, kui ollakse koos justkui laste pärast: «See on kõige tobedam põhjendus, sest lapsed ei ole rumalad, nad on palju targemad ja saavad isegi väga väikestena aru, kui ema ja isa vaheline armastus on otsas.»

Kui paljud üksikud naised toovad tänapäeval sageli põhjuseks soovi teha karjääri pere loomise asemel, siis Mareti hinnangul on see on pigem vabandus - üksi olles lihtsalt panustataksegi tühja koha täiteks rohkem tööle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles