Kuidas puhastada tülikat mahlapressi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Värskelt pressitud kodune mahl on imehea ja pakatab värskusest. Kahjuks on tassikese mahla pressimine üsna räpane ja tüütu töö.

Mingit imemeetodit mahlapressi puhastamiseks paraku polegi. Põhiline on see, et seadet ei jäetaks räpasena kuivama, sest nii on seda hiljem oluliselt raskem puhtaks saada, õpetab Pure Wow. Kui võtad mahlateo ette, siis arvesta juba ette ka puhastamisega seotud ajakuluga. 

Mahlapressi puhastamiseks läheb vaja leiget vett, nõudepesuvahendit, harja (väga hästi sobib selleks hambahari) ja spaatlit. 

Nii kui oled mahla pressimise lõpetanud, loputa kõik lahtised jupid kraani all kohe läbi. Mahlapressi peen sõel puhasta õrnalt harjaga hõõrudes jooksva vee all puhtaks. Viljaliha anumast kougi jäägid välja spaatli abiga. Ülejäänud räpased osad pese puhtaks lahendatud nõudepesuvahendiga. 

Viljaliha tuleks kindlasti masinast eemaldada esimesel võimalusel, et see ei kuivaks ja kleepuks masinasse kinni. Kui see pole võimalik ja masinat tuleb pesta hiljem, kasuta tulikuuma vett, rohkem nõudepesuvahendit ja lase kätel käia. 

Neil, kes kasutavad mahlapressi mitu korda päevas, on võimalik masina pesemist natuke edasi lükata. Selleks mässi mahlased jupid toidukilesse ja pane külmkappi. Kui oled selleks päevaks mahlateo lõpetanud, pese viivitamatult ka masin puhtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles