Modell postitas fännilt saadud paljastava foto teistele hoiatuseks internetti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Modell ja blogija Stina Sanders on tüdinud sellest, et teda pidevalt internetis seksuaalselt ahistatakse. 24-aastane Londonis elav Sanders otsustas probleemile lahenduse leida ja postitas ühelt «fännilt» saadud paljastava foto Instagrami.

Sandersil on Instagramis üle 129 000 järgija ja nad kõik said näha, milliseid fotosid mehed modellile aeg-ajalt saadavad. Tegemist oli fotoga, kus on näha mehe suguelundit. Sanders ütles Huff Postile antud intervjuus, et ta saab selliseid pilte 3-5 korda nädalas. Tihtipeale kirjutavad mehed talle ka sellest, «mida nad temaga teha tahaksid».

«Avalikus kohas nad ei näitaks mulle ju oma peeniseid, seega miks nad saadavad selliseid pilte?» imestas noor naine. Sanders hakkas üsna otsekoheseid ja seksuaalse sisuga sõnumeid saama siis, kui ta tegi endale Facebooki konto. Ent mida rohkem ta endast internetti pilte postitab, seda hullemaks muutuvad meeste sõnumid.

«Veider on mõelda, et mõne mehe arvates on täiesti normaalne niiviisi naisele läheneda,» nentis Sanders. Uskumatul kombel leidub neidki, kes kirjutavad avalikult Sandersi fotode juurde, et ta on «ära teeninud» kõik alastipildid, mis mehed talle saadavad, sest naine ise jagab endast fotosid, kus ta on aluspesus või bikiinides. 

Sandersi sõnul pole modellid ainsad, kes taolisi soovimatuid pilte saavad. Ta on rääkinud oma sõpradega ja teinud veidi taustauuringut internetis ning mõistnud, et see probleem on üsna laialt levinud.

«Naisi ahistatakse internetis iga päev,» sõnas ta. «Me ei anna endast parimat, et tõsta teadlikkust selles osas, kui ohtlik võib ahistamine olla. Samuti ei räägita piisavalt sellest, kuidas mõjub ahistamine inimese enesekindlusele ja -hinnangule. On hirmutav mõelda, et mõne inimese arvates on normaalne teisi ahistada või saata neile fotosid, mida teine inimene pole palunud.»

Sandersi hinnangul tuleks seadust muuta, et taoliste fotode saatmine oleks võimalikult keeruline. Ta sõnas, et ka noori tuleks rohkem koolitada ja õpetada neile, et võõrastele ei tasu paljastavaid fotosid saata.

«Ma olen kindlalt missioonil,» ütles naine ja lisas, et ükski inimene ei peaks saama sõnumeid ega pilte, mida ta ei soovi saada. «See pole aktsepteeritav ja ühiskonnas tuleks rohkem ette võtta, et inimesi selliste asjade eest kaitsta.» 

Tema arvates peaks ebasobivad sõnumid ja netiahistamine olema samamoodi keelatud ja karistatavad nagu ahistamine avalikus kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles