Imelihtne nipp, kuidas õhtul söögiisule vastu panna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas ma ikka vajan seda praegu või söön hommikul?
Kas ma ikka vajan seda praegu või söön hommikul? Foto: Vida Press

Näksimise isu tuleb enamasti peale õhtul, kui vaadatakse filmi, lükatakse hajameelsete tegevustega mingeid kohustusi edasi või kui hakkab lihtsalt igav. Kui on soov kaalust alla võtta, tuleb sellele isule kuidagi vastu panna.

Uus uuring pakub sellele väga lihtsa lahenduse. Järgmine kord, kui söögiisu ei lase rahus olla, ütle endale: «Mõni teine kord». Nimelt tõestati, et kui inimene lubab endale seda sööki, mille järele tal isutab, nautida millalgi lähitulevikus, siis suudab ta sel hetkel kiusatusele suurema tõenäosusega vastu panna kui siis, kui ta ütleks endale kindla ei, kirjutab Greatist.

Teadlaste sõnul mõjub see trikk tänu aju ülekavaldamisele, sest nii jääb mulje, et see isu pole tegelikult väga oluline. Umbes nii nagu me lükkame edasi kohustusi, mis ei ole kõige akuutsemad. Ütleme, et oled juba paar nädalat plaaninud oma riidekappi sorteerida, aga pidevalt tuleb midagi ette ja mõtled, et teed seda mõni teine kord. 

Kui ajju jõuab signaal, et see sõõrik ei ole sulle hetkel kõige olulisem, siis väheneb ka isu selle järele. Proovi, ehk mõjub!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles