Netiemmesid võib kimbutada depressioon

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased viisid hiljuti läbi uurimuse, millest selgus, et värsked emad, kes kasutavad väga sageli Facebooki ja muid sotsiaalmeediakanaleid, võivad olla rohkem stressis kui need emad, kes ei kasuta sotsiaalmeediat.

Uurimuse raames jälgiti emasid, kes olid hiljuti lapse saanud. Selgus, et Facebook võib noortele emadele stressi ja lausa depressiooni tekitada, sest sotsiaalmeedia vahendusel puutuvad naised kokku «uute võimalustega», kuidas üht või teist asja teha, kirjutab Babble.

Teadlased analüüsisid emadust kui identiteeti ja selgus, et värsked emad, kes vajasid rohkem välist kiitust, pöördusid selle saamiseks tihtipeale Facebooki ja värskendasid oma staatust või lisasid muudkui uusi pilte. Teadlased märkasid sedagi, et neil emadel, kes vajasid rohkem välist kiitust, esines rohkem depressioonile viitavaid sümptomeid.

Christine Coppa, ema ja blogija, sõnas, et tema hinnangul ei puuduta see vaid noori emasid, vaid kehtib üsna suure hulga emade kohta. «Minu arvates on kõik emad süüdi selles, et nad justkui näitlevad Facebookis. Kui sageli on juhtunud nii, et ema toob koju valmistoitu, mitte ei serveeri lastele orgaanilisi juurvilju, mida ta väidetavalt oma aiast korjas ja millest ta Facebooki pildi lisas?» küsis Coppa. 

Eelnevalt on kindlaks tehtud, et Facebook võib hävitada inimese enesehinnangu, sest sotsiaalmeedias on üsna vältimatu see, et sa hakkad end teistega võrdlema. Me kõik võiksime sotsiaalmeediat vähem kasutada, sest siis oleks meie elud palju rõõmsamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles