Uuring: naised huvituvad seksist rohkem kui te arvate (3)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Teaduslikud uuringud on harva nii rahuldustpakkuvad kui see. Tuleb välja, et mehed ja partnerid ei suuda sageli õigesti hinnata, kui palju seksi nende naised soovivad. Naiste libiido on palju kõrgem, kui te arvate!

Toronto ülikooli ja Lääne-Ontario ülikooli psühholoogid avaldasid maikuus oma uuringu tulemused, millest selgus, et mehed kipuvad pikaajalistes suhetes alahindama, kui palju nende naised või tüdruksõbrad intiimsed soovivad olla.

Uuringu käigus jälgiti 229 paari, enamik neist heteropaarid (teadlaste sõnul oli homopaaride osakaal nii väike, et see pole statistiliselt oluline). Osalesid inimesed vanuses 18-68 ning paarid olid keskmiselt koos olnud kuus aastat. Nende enda sõnade kohaselt seksisid nad keskmiselt kord nädalas.

Inimesed pidid uuringu esimeses osas pidama kolm nädalat seksipäevikut, seejuures sinna märkima oma seksuaalse iha taseme ning samuti üles kirjutama, kuidas neile tundub, kui suur võiks olla partneri seksiisu. Teises uuringu pooles kohtuti paaridega laboris ning viidi läbi süvaintervjuud. Kolmas osa uuringust aga andis paaridele ülesandeks taas pidada päevikut, aga lisaks veel märkima, kui motiveeritud on nad sel konkreetsel päeval seksist hoiduma.

Kõik kolm uuringut näitasid üht ja sedasama: mehed järjekindlalt alahindavad, kui väga nende kallim seksi ihaleb. Teisalt naised hindasid üsna täpselt, kas nende parter oli või ei olnud parasjagu seksist huvitatud. Päevadel, kui mehed arvasid, et naine pole seksist eriti huvitatud, tundsid aga naised, et nad on suhtega rohkem rahul.

Teadlased usuvad, et mehed alateadlikult hindavad naiste seksiisu valesti, sest nad kardavad, et neile öeldakse ära. Kui mees teeb lähenemiskatse ja naine selle tõrjub, võivad mõlemad end pärast pahasti tunda. Lihtsam on eeldada, et keegi seksi ei tahagi ning vältida võimalikku pahandust. Samuti võib sellega seletada tõsiasja, miks naised neil päevadel suhtega rohkem rahul on – kui mees arvab, et naine seksi ei taha, näeb ta rohkem vaeva, et teda poputada, hellitada ja võrgutada, vahendab Wall Street Journal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles