Emad mõisteti väikelapse jõhkras surmas süüdi

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rachel Fee (31, vasakul) ja tema partner Nyomi Fee (28) mõisteti süüdi kaheaastase poja Liam Fee surmas.
Rachel Fee (31, vasakul) ja tema partner Nyomi Fee (28) mõisteti süüdi kaheaastase poja Liam Fee surmas. Foto: PA Wire / SCANPIX

Inglismaal Livingstonis mõisteti kaheaastase Liam Fee surmas süüdi poisi ema Rachel Fee ja tema partner Nyomi. Naised peeti kinni 2014. aastal, pärast Liami surma märtsikuus.

Samuti leiti uurimise käigus, et paar on vägivallatsenud ka pere teiste laste kallal. Kohtuprotsess kestis seitse nädalat ning lõppes süüdimõistva otsusega, kirjutab BBC.

Naised süüd ei tunnistanud, vaid väitsid, et surma põhjustas teine poiss. Vandekohus leidis aga, et arvestades, kuidas enne surma sai Liam aina tõsisemaid vigastusi, on kodune vägivald tõendatud.

Kohtuotsust välja kuulutades oli paar ükskõikne, poisi isa Joseph Johnson aga pisarais.

Mõned päevad enne oma surma oli Liamil murdunud käsi ja jalg. Tema surma põhjustas löök kõhtu, mis oli nii tõsine, et tema süda rebenes. Vandekohus leidis, et surma eest vastutavad võrdselt mõlemad emad, nii Rachel kui Nyomi. Ühtlasi selgusid õõvastavad detailid psühholoogilist ja füüsilist vägivalda täis pereelust: näiteks sundisid naised üht perepoegadest puuris magama ning teist magama toas koos rottide ja ussidega, kes «söövad väikesi poisse».

Feedest oli teada antud ka kohalikku sotsiaalhoolekandesse, kuid sellest ei olnud tolku. Nii ootab ka seda ametkonda pärast juhtunut tõsine sisejuurdlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles