Edule viitavad märgid, mis pole seotud raha ega kuulsusega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled sihiks võtnud edukaks saada, siis tasub jälgida, et sa ei hakkaks jahtima valesid eesmärke ega satuks valele teele. Sageli seotakse eesmärgid suurte rahasummade või kuulsusega, ent edukusele võivad viidata ka teised asjad.

Elite Daily tõi välja kaheksa märki, mis ei ole seotud raha ega kuulsusega, ent mis ometi näitavad, et sa oled edukas inimene.

1. Sa ei ürita teistele heameelt valmistada

Edu saabub tasapisi üldiselt siis, kui sa elad nii, nagu ise tahad ega mõtle sellele, kuidas kõiki teisi õnnelikuks teha. Edu tuleb siis, kui sa ei kuula enam teiste hääli, vaid keskendud sellele, mis on sinu jaoks oluline. Sa saavutad edu siis, kui sa oskad mõelda, et reaalsus on täpselt selline, milliseks sa ise selle teed. 

2. Sa proovid asju, mille tulemuses sa pole kindel

Maailma kõige edukamad inimesed on ühel hetkel oma elus pidanud proovima midagi, mille tulemuses pole nad sugugi kindlad olnud. Isegi, kui asjad ei lähe nii, nagu sulle meeldiks, saad sa olulise õppetunni. Läbikukkumine ei ole veel maailma lõpp, sa saad ju alati uuesti proovida. Edukus ja põrumine ongi tihtipeale läbipõimunud. 

3. Sa oled viisakas

Maailma üks edukamaid eneseabiraamatuid «Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi» pakub edu saavutamiseks välja järgmised nõuanded: naerata, ole viisakas, kiida teisi hea töö eest, ära vaidle teistega. See on üllatav, kui paljudel inimestel puuduvad head kombed. Kui kohtled teisi hästi, siis võid kindel olla, et see annab häid tulemusi. 

4. Su elus tuleb ette hetki, mil sa kaotad iseenda

Kas sa teed hetkel sellist tööd, millesse sa end ära kaotad? Kas tööpäev möödub märkamatult? Siis võid end üsna õnnelikuks inimeseks pidada, sest selline töö pakub kõige suuremat rahuldust. Sinu ülesandeks elus peakski olema leida töö, mis pakub sulle võimalikult palju taolisi «enese kaotamise hetki». Need hetked trumpavad raha alati üle.

5. Sind on tänatud selle eest, mida sa teed

Kas sind on kunagi su töö eest tänatud? Kui jah, siis see näitab edukust. Sa võid edu taga igatseda, aga sa ei saa seda saavutada, kui sa ei tekita teiste inimeste jaoks mingit väärtust. Äris ei ole ju oluline sina, oluline on hoopis su klient. Iga kord, kui keegi tänab sind või saadab sulle tänuliku sõnumi, motiveerib see sind edasi liikuma.

6. Sa oled kedagi närvi ajanud

Miks? Sest sa usud millessegi. Sest sul on alati kõige kohta oma arvamus, millega teised ei pruugi nõustuda. Sest sa oled julgenud välja öelda selle, mida teised on mõelnud. Kui edukas inimene märkab, et süsteemis on mõra sees, siis ta otsib võimalusi, kuidas leida mõttekaaslasi, kelle abiga süsteemi muuta.

7. Sa tegeled asjadega, mis tekitavad sinus elevust

Enamike inimeste elud pole otseselt halvad, kuid need võivad olla erakordselt igavad. Seetõttu on neil tihtipeale vaja meelelahutust, mida pakub näiteks televisioon. Sa suudad edu saavutada juhul, kui vahetad mugavuse elevuse vastu. Sa muutud edukaks siis, kui su elu ei ole vaid vaikne eksisteerimine, vaid rikkalik kogemus.

8. Su elu vastab su ootustele

Ainuke asi, mida sa pead edu saavutamiseks tegema, on elama nii, et elu vastaks sinu enda ootustele. Mitte ühiskonna poolt seatud ootustele, vaid sinu enda omadele. Sinu unistused ei pea olema üles ehitanud rahale või staatusele, sa peaksid tegelema asjadega, mida sa naudid ja leidma seiklusi, mis su elu veelgi põnevamaks teevad. 

Kui sinu unistuseks on saada edukaks kokaks, harjuta köögis kätt. Kui tahad saada kirjanikuks, siis kirjuta võimalikult palju. Kui su unistuseks on olla hea pereema ja see tuleb sul hästi välja, siis sa oledki juba edukas. 

Mõtle ise välja, mida sinu jaoks edukus tähendab ja tegutse selle saavutamise nimel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles