Naine näitas Facebookis ilmekalt, et me oleme unustanud, millised «tõelised kehad» välja näevad (2)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Me oleme teinud tohutud edusammud kehapositiivsuse suunas ning meediapildis on aina rohkem erinevate kujude ja suurustega kehasid. Ometi on meil veel pikk tee minna ning isegi kehapositiivsusele rõhuvates reklaamides näeme me sageli modelle siiski nurkade alt, mis nende kehasid positiivsemas valguses näitab.

Megan Jayne Crabbe, kes veab Instagrami-kontot BodyPosiPanda, edastas eelmisel nädalal Facebookis olulise kehadeteemalise teate, mis on kulutulena levima hakanud. «Meil pole enam aimugi, millised on tõelised kehad!» kirjutas Megan. «Ning ei, ma ei pea silmas seda, et «tõelistel naistel on kurvid» - käige põrgu oma kehade häbistamisega, kõik naised on tõelised!»

«Ma pean silmas, et me ei tea, millised on toored, toimetamata, poseerimata, töötlemata, TÕELISED kehad. Kehad iga nurga alt, mitte ainult kõige «meelitavamate» nurkade alt paistvad kehad. Me näeme nii palju modellide kehasid, mis on poosidesse sätitud, et meile on hakanud meie oma kehad paistma vigastena. Inetutena. Ebanormaalsetena. Kuid hoolimata sellest, mis meile on õpetatud: pole olemas vale viisi keha omada.»

Megan kirjutab, et iga kord, kui ta postitab mõne pildi, kus on näha tema kõhuvoldikesed, tabab teda vihakirjade laviin, kus teda koledaks nimetatakse. «Aga teate, mis? Enamikel naistel on kõhul voldid, kui nad istuvad! Nagu ka tselluliit reitel, kotid silmade all, armid ja miljon teist «ebatäiuslikkust», mida me oleme õppinud probleemidena nägema. Meie nägemus kehadest on nii moondunud, et enamik inimesi kiidaksid tüdrukut vasakpoolsel pildil ja mõistaksid hukka parempoolse tüdruku, mõistmata, et me oleme üks ja seesama tüdruk. Ma olen näinud suurt vaeva, et õppida armastama keha mõlemal pildil ning ma ei lase maailmal öelda, et minu isikupärased omadused on vead, mida peaks parandama.»

Selle tõestuseks postitas ta ka allolevad fotod. «Minu sõnum on: sa oled väärt end armastama iga nurga alt. Sa oled ilus nii poseerides kui ka ilma poseerimata. Sa oled palju enamat kui su keha!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles