Unustatud nimed, mis koguvad ingliskeelsetes riikides taas populaarsust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

See, millise eesnime keegi oma lapsele paneb, on alati olnud väga intrigeeriv teema ja saab alati ka palju tagasisidet. Nimedega kipub olema nii, et mõned kerkivad rohkem esile ja teised vajuvad mõneks ajaks unustuste hõlma. Aja möödudes võivad aga unustatud nimed taas poolehoidjaid võita ja popiks saada.

Eesnimesid koondav veebileht Nameberry toob Brit.co vahendusel välja 12 nime, mis olid ingliskeelsetes riikides vahepeal justkui unustatud, aga mida on hakatud jälle üha rohkem kasutama.

1. Harold

20. sajandi algul oli see väga populaarne nimi: 1917. aastal jõudis Harold poppide nimede seas lausa 12. kohale. Tänaseks on see nimi aastakümneid olnud pigem ebapopulaarsete nimede seas, kuid nüüd näitab statistika, et Haroldeid sünnib maailma üha juurde. 

2. Aileen

See nimi on alates 2012. aastast nimede edetabelites jõudsalt ülespoole rühkinud. Ka Aileenile sarnane Eileen on mitu kohta ülespoole kerkinud. 

3. Allan

Nameberry andmetel on see nimi viimase aastaga kerkinud edetabelites lausa 65 kohta ülespoole. Populaarsuse tipus oli see nimi 1940. aastal, kui ta jõudsid mehenimede edetabelis 115. kohale. 

4. Lucille

Kuna Lucy, Luke, Lucas ja Luca on viimastel aastatel väga populaarsed nimed, siis pole kuigi üllatav, et ka Lucille on popimaks muutunud. Nimi Lucille on aastaga edetabelites tõusnud 59 koha võrra kõrgemale.

5. Gerald

Seda nime on pikka aega peetud sobilikuks vaid keskealistele meestele, seega eksperte  üllatas väga, et antud nimi on edetabelites tõusma hakanud. 1930. aastatel kuulus see nimi edetabelis 20 esimese hulka.

6. Ann

Seda nime on üha rohkem hakatud kasutama esimese eesnimena, kuigi vahepeal oli Ann ingliskeelsetes riikides vaid keskmise nimena kasutusel. 

7. Robin

See nimi on aastaga edetabelites kerkinud koguni 76 kohta kõrgemale. Arvatakse, et nime Robin populaarsuse kasvule on kaasa aidanud laulja Robin Thicke ja andekas näitleja Robin Williams, kes on meie seast kahjuks lahkunud. 

8. Myra

Myra oli 17. sajandil väga poeetiline ja popp nimi, kuid vahepeal unustati see nimi täitsa ära. Tänaseks on Myra jällegi kasutusel ja alates 2010. aastast on see nimi tõusnud lausa 400 koha võrra.

9. Wayne

Wayne saavutas populaarsuse tipu 1941. aastal, kui see nimi oli edetabelites 37. kohal. Viimase aastaga on nimi küll tõusnud 41 koha võrra, ent oma hiilgeaegadest on ta veel üsna kaugel. Arvatakse, et noored lapsevanemad võtavad seda nime kasutades eeskuju sportlastelt Wayne Gretzkylt ja Wayne Rooneylt.

10. Paula

Paula, Pauline ja Paulina on viimaste aastatega kõvasti populaarsemaks muutunud. Ka meelelahutusmaailmas on mitmeid Paulasid, neist üks kuulsaim on Paula Abdul.

11. Vaughn

V-tähega algavad nimed on tütarlaste nimede seas suure tõusu teinud (Violet, Vivienne, Vera) ja nüüd tundub, et vaikselt hakkavad kerkima ka poistenimed. Vaughn on üks neist omapärastest nimedest, mida on hakatud üha rohkem kasutama.

12. Zelda

Zelda on üks neist nimedest, mis kogub suurel kiirusel populaarsust. Vanemate inimeste jaoks võib see tunduda veider, sest tegu on üsna vanamoodsa nimega, kuid nooremate jaoks seostub see arvuti- ja videomängudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles