Iluspetsialist Kristina Toome: koolitamine ja võistlemine on väga olulised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Toome.
Kristina Toome. Foto: Erakogu

WoW Sutdio omanik Kristina Toome on ise arenenud iluloojast koolitajani, nüüdseks jagab ta teadmisi oma õpilastele ja tunneb uhkust nende saavutuste üle. Hiljuti käis üks tema õpilastest, Kaidi Kalm Kolibri Euroopa meistrivõistlustel ja tõi sealt ripsmete paigalduse kategoorias juunioride vanuseklassis teise koha, mis on tunnustuseks ka stuudiole ja õpetajale.

Milliseid koolitusi on võimalik teie käe all läbida? 

Koolitusvõimalusi on meil väga erinevad ning iga inimese vajadustest lähtudes valime parimaid neist. Hetkel on kõige populaarsem komplekskoolitus, mille sisse kuuluvad oskused klassikaliste ripsmete volüümripsmete ja kulmude alal. Viime läbi koolitusi algajatele ja edasijõudnutele.

Mida annab koolitamine koolitajale? 

Koolitades õpib koolitaja esmalt leidma erinevatele probleemidele lahenduse, suhtlema ja lähenema õpilastesse kui erilistesse isiksustesse. 

Kuidas arendab teiste õpetamine professionaali? 

Kõige rohkem annab see kindlustunnet, et sa tunned oma tööd. Ise samal ajal arenedes jõuab professionaal punkti, kus ei ole küsimusi, millele ta vastuseid ei teaks. Kindlasti soovitan ma õppida erinevate professionaalide käe all, sest meil kõigil on oma käekiri ja töö tegemise iseloom. Lisaks omandab õpilane ühe korraga 20 protsenti materjalist. Iga järgnev koolitus annab õpilasele palju juurde. Kindlasti ei ole midagi imelikku, kui õppida ühe juhendaja käe all mitu korda, sest ka koolitaja areneb ja ammutab pidevalt uut infot, mida oma õpilastele jagada. 

Teie õpilane sai Euroopa meistrivõistlustel teise koha – milles ta mõõtu võttis? 

Meie noortehnik Kaidi Kalm osales Euroopa meistrivõistlustel klassikaliste ripsmete paigalduse kategoorias juunioride vanuseklassis. Selles vanuseklassis saavad võistelda tehnikud, kellel on kogemust kuni aasta. Üle aastase kogemusega tehnikud liiguvad automaatselt edasi aste kõrgemasse meistriklassi. 

Kui kaua praktikant sai kätt harjutada enne võistlusi? 

Enne võistlusi oli praktikandil koolitusest möödas poolteist kuud. Tänu tema aktiivsusele oli ta selle aja jooksul palju praktiseerinud. 

Miks soovitaksite õpilastel kohe võistlustel kaasa lüüa? 

Esmalt juba seepärast, et võistluste jooksul areneb ja õpib tehnik väga palju, ta õpib ta tööd tegema pingelises seisundis ja võõras keskkonnas. Kaidi teostas töö inimesele, keda polnud varem näinud, ja seetõttu polnud tal võimalust oma tööd tema peal harjutada. 

Millise tunde annab õpilase hea tulemus võistlusel? 

Esmalt ikka rahuliku südame, et sa oled õiget asja teinud. Kindlasti ka uhke tunde, et sinu õpilane on võimeline nii lühikese aja jooksul saavutama häid tulemusi ja tegema kvaliteetset tööd. Koolitustel ütlen ma alati oma õpilastele, et ma ei õpeta neid selleks, et nad oleks nagu mina, vaid veel paremad. Praegu vaadates oma õpilasi, kes teostavad imelisi töid ja on ääretult tublid, tunnen ma uhkust. Soovin oma õpilastele ainult parimat. Lisaks toetan neid ka peale koolitust, minu õpilased võivad ka hiljem mu käest nõu küsida ja jagan nendega väärt infot meeleldi. Lõppude lõpuks me töötame ühise eesmärgi nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles