Printsess Diana kaunis kleit läheb märkimisväärse summa eest oksjonile

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana.
Printsess Diana. Foto: John Stillwell/PA Wire/PA Images

Järgmisel kuul toimuval oksjonil lähevad müüki printsess Dianale kuulunud kaks kleiti. Ühe kleidi eest loodetakse saada koguni 145 000 dollarit (üle 130 000 euro). 

Kleit on sinist värvi ja üleni litritega kaetud. Kleidi autoriks on Catherine Walker ja see valmistati spetsiaalselt kuningliku paari Austria külastuse jaoks 1986. aastal. Printsess Diana kandis kleiti ka mitmel korral pärast seda visiiti, kirjutab Marie Claire.

TopFoto
TopFoto Foto: /©National Pictures / TopFoto

Printsess on korra selle kleidi juba müüki pannud. 1997. aastal, kõigest kolm kuud enne surma, müüs ta kleidi Christie oksjonimajas toimunud enampakkumisel. 2013. aastal müüs kleiti Kerry Taylori oksjonimaja 131 000 dollari eest ja juuni keskpaigas läheb sinine kleit uuesti müüki. Seekord soovitakse kleidi eest saada 117 000 - 145 000 dollarit.

Lisaks litritega ehitud kleidile läheb müüki ka tagasihoidlikum sinine kleit, mida printsess kandis 1985. aastal Veneetsia visiidi ajal. Selle kleidi eest loodetakse saada 14 000 - 22 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles