Mis on hea seksi kaks tähtsaimat komponenti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahuldustpakkuva intiimelu nipid keskenduvad sageli meeleolule, tehnikatele ja teistele detailidele, mis peaksid suurema naudinguni viima. Uuringu andmeil on heal seksil aga hoopis sügavamad motiivid.

Uuring näitas, et nii mehed kui naised saavad seksist suurema naudingu, kui vahekorrani viib armastus ja pühendumine, mitte materiaalsed eesmärgid või edujanu, vahendas yourtango.com.

544 seksuaalselt aktiivset üliõpilast vastasid seksiga rahulolu ja vahekorda astumise motivatsiooni puudutavatele küsimustele. Põhjuste hulgast sai valida näiteks kättemaksu, enesehinnangut ja kalorite põletamist. Selgus aga, et seks pakkus kõige rohkem rahuldust, kui selle motiivideks olid armastus ja pühendumine.

Eesmärgid nagu enesehinnang ja raha viisid väiksema rahulduseni, nauding ja eneseväljendus seevastu viisid nauditavama seksini. Rahuldustpakkuva vahekorra motivatsioone oli naistel rohkem kui meestel.

Viimase põhjusena pakkusid uurijad välja asjaolu, et tihtipeale otsustavad just naised, millal ja kus vahekorda astuda. Lisaks nimetasid mehed seksuaalse motiivina «uut kogemust» rohkem kui naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles