Skandaalsed kleidid, mis on läbi aegade palju tähelepanu saanud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Hervey.
Victoria Hervey. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Üritustel, kus on alati palju staare, saab alati näha ka palju erinevaid kleite. Mõned neist on ilusad, mõned tekitavad kahtlusi ja mõned on lausa skandaalsed.

Briti Cosmopolitan tõi välja kõige skandaalsemad kleidid, mis on läbi aegade saanud palju tähelepanu meedia ja fännide poolt.

Jean Harlow oli 1930. aastatel Hollywoodis üks seksikamaid näitlejaid, kes sai tihtipeale palju kriitikat selle eest, et ta armastas kanda liibuvaid kleite, kuid ei kandnud kleidi all rinnahoidjat.

Personalities
Personalities Foto: Personalities/

Rita Hayworth poseeris aastal 1941 ajakirjale LIFE ja see foto muutis näitlejanna väga kuulsaks. Ta kandis fotol vaid õhukest siidist kombineed, mida sel ajal kanti vaid riiete all ja kindlasti ei poseeritud selle rõivaesemega fotodel. Antud foto on eeskujuks paljudele pin-up-stiilis tehtud piltidele.

Personalities
Personalities Foto: Personalities/Credit:Topham Picturepoint

Marilyn Monroe kandis oma kuulsat valget kleiti filmis «The Seven Year Itch». Antud stseeni filmimise ajal oli võtteplatsil ka Monroe tolleaegne abikaasa Joe DiMaggio, keda ärritas nähtu väga. Monroe on veel teisegi kleidiga palju tähelepanu saanud. 1962. aastal laulis Monroe president John F. Kennedyle Madison Square Gardenis sünnipäevalaulu. Monroe kandis ihukarva kleiti, mida kaunistasid võltsteemantid. Kleidi disainer on intervjuudes öelnud, et Monroe palus spetsiaalselt sellist kleiti, mis näitaks teda särava ja paljana. 

AP
AP Foto: Cecil Stoughton/AP

Bianca Jagger abiellus Mick Jaggeriga 1971. aastal St Tropezis. Naine kandis pulmas valget YSLi Le Smoking pintsakut, mille all polnud midagi. Kui praegusel ajal ei tekitaks selline riietus enam suurt erutust, siis sel ajal oli see üsna ainulaadne vaatepilt.

Pop
Pop Foto: Pop/

Printsess Diana oli kõigest 19-aastane, kui ta käis oma esimesel ametlikul külaskäigul prints Charlesi abikaasana. Diana kandis mustast taftist õlapaelteta kleiti. Skandaal tekkis sellest, et kui Diana autost välja tuli, paljastas kleit liiga palju tema dekolteed. Kleidi autor Elizabeth Emanuel ütles, et nad tõesti ei mõelnud sellele, et kleit võib printsessi liiga palju paljastada. Nende eesmärk oli see, et Diana näeks imekaunis välja ja seda ta tõepoolest antud kleidis ka oli.

AP
AP Foto: Peter Skingley/AP

Carrie Fisherist sai seksisümbol pärast seda, kui ta kandis ühes «Star Warsi» filmis väga nappi riietust. Viimases filmis lööb naispeaosalisena kaasa noor Daisy Ridley ja Fisher on hoiatanud teda taoliste kostüümide eest.

Reuters
Reuters Foto: HANDOUT/REUTERS

Sharon Stone mängis filmis «Ürginstinkt» femme fatale'i ja filmi kostüümikunstnik Ellen Mirojnick rääkis, et ta riietas näitlejanna teadlikult valgesse, mitte tumedatesse toonidesse. Kuna film oli sisu poolest üsna seksikas, sai see väga palju tähelepanu ja Stone'i kostüümid muutusid kiirelt kuulsaks.

AP
AP Foto: Ralph Nelson/AP

Jennifer Lopez tõmbas omale palju tähelepanu 2000. aasta Grammyde jagamisel, kui ta kandis õhukest ja läbipaistvat Versace kleiti. 

AFP
AFP Foto: VINCE BUCCI/AFP

Lady Gaga kandis 2010. aasta muusikavideote auhinnagalal kleiti, mis oli valmistatud toorest lihast. Kleidi juurde kuulusid ka lihast valmistatud jalanõud ja väike käekotike.

Reuters
Reuters Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

Venus Williams kandis 2010. aastal ühe tennisemängu ajal just sellist pitsist musta kleidikest, mille ta oli ise disaininud. Tema riietus šokeeris paljusid tennisefänne ja tõenäoliselt sai ta kleidike rohkem tähelepanu kui mäng ise.

Reuters
Reuters Foto: BOGDAN CRISTEL/REUTERS

Pippa Middleton kandis oma õe Kate'i ja prints Williami pulmas lihtsat valget kleiti, kuid paljude arvates vääris see rohkem tähelepanu kui Kate'i pulmakleit. Pippal on kahtlemata kaunis figuur ja valge liibuv kleit tõstis selle kenasti esile.

Reuters
Reuters Foto: POOL/REUTERS

Angelia Jolie kandis 2012. aastal Oscarite jagamisel musta Versace kleiti, millel oli pikk lõhik. Foto, millel Jolie oma siredat säärt välja sirutab, hakkas internetis kiirelt levima ja see kleit ning poos on siiani paljudel meeles.

Donato Sardella
Donato Sardella Foto: Donato Sardella/

Amber Rose'il õnnestus üldsust šokeerida 2014. aastal muusikavideote jagamisel, kus ta kandis kleiti, mis oli tehtud hõbedat värvi kettidest. Analoogseid kleite on auhinnagaladel varemgi olnud, kuid siiski oli Rose'i kleidivalik suur üllatus.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Rihanna on kandnud mitmeid skandaalseid kleite, kuid üks silmatorkavamaid on kindlasti olnud 2014. aastal CFDA stiiliikooni valimistel kantud särav ja läbipaistev maani ulatuv kleit. Disainer Adam Selman selgitas, et nad värvisid kleidi valmistamiseks kasutatud võrku, et see oleks täpselt toon toonis Rihanna nahavärviga.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Victoria Hervey kandis 2014. aastal Kuldgloobuste jagamisel kleiti, mis võttis paljud sõnatuks. Kleit oli pooleldi läbipaistev ja pooleldi musta värvi. 

SIPA
SIPA Foto: Worldmedia/Unimediaimages/SIPA/Worldmedia/Unimediaimages/SIPA

Beyonce käis 2014. aastal Metropolitani muuseumi galal läbipaistva kleidiga, mis tõmbas paljude tähelepanu. Kleit oli tehtud Givenchy moemajas.

SIPA
SIPA Foto: NIVIERE/SIPA/NIVIERE/SIPA

Bella Hadidi punane kleit Cannesi filmifestivalil oli kahtlemata üks silmatorkavamaid. Tundus, et Hadid ei kanna kleidi all üldse aluspesu, kuid hiljem selgus, et kleidi sisse oli siiski õmmeldud siidist body

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles