Üks asi, mis teeb suhtes olevad naised teistest palju õnnelikumaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti viidi läbi uurimus, mille raames paluti pikka aega koos olnud paaridel vastata küsimustele, mis puudutasid nende sugutungi. Küsimustik tuli täita nii uurimuse alguses kui ka järgneva 21 päeva vältel.

Selgus, et pikaajalises suhtes olevad mehed ei osanud oma kallima sugutungi õigesti hinnata. Naised aga oskasid meeste oma adekvaatselt hinnata. Veelgi üllatavam oli aga see, et need naised, kelle mees ei osanud naise sugutungi õigesti hinnata, olid suhtega rohkem rahul ja pühendusid suhtele rohkem, kirjutab Good Housekeeping.

Miks teeb aga naisi õnnelikuks see, kui partner eeldab, et naine ei taha kuigi sageli seksida? Üks uurimuse autoritest, dr Amy Muise oletas, et asi võib olla selles, et kui mees kahtlustab, et naine ei tunne seksi vastu huvi, pingutab mees rohkem, et naist võrgutada ja meelitada.

Muise sõnas, et kui mees arvab, et naine tahab tegelikust rohkem seksida, siis talle võib tunduda, et ta ei pea kuigi palju pingutama. Kui aga mees arvab, et naine ei tunne seksi vastu kuigi suurt huvi, siis ta näeb rohkem vaeva, et naises huvi äratada.

Ent asjal võib olla sootuks teistsugune selgitus: mehed eelistavad mõelda, et naine ei tunne seksi vastu huvi, sest nad ei taha korvi saada. Muise sõnul on see seotud negatiivsete kogemustega eelnevates suhetes.

Pole vahet, mis pidi sellele probleemile läheneda, igatahes viitab see sellele, et paarisuhtes olevad inimesed peaksid olema rohkem avatud ja suhtlema ausamalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles