Suvel ei tohi igal ajal trenni teha

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuidas seada oma aasta nii, et energiat jätkuks ja tervis oleks hea? Nõu annab Hiina meditsiini arst Rene Bürkland.

Suvi on südame aktiivsuse aeg, kuid südamele ei meeldi liigne palavus. See on ka põhjus, miks südamehaigetel on kuumal suvel väga raske olla. Südant nõrgestab liigne higistamine ja sellepärast ei maksa näiteks saunaga üle pingutada, kirjutab liigume.ee

Kogu loodus elab suvel täies hiilguses ja seepärast on siis kõige parem aeg füüsiliseks aktiivsuseks. Kuid ettevaatust palavusega – trenni ei peaks tegema päeva kõige kuumemal ajal, vaid siis, kui päevakuumus on juba järele andnud.

Suvel on jäätise ja (külmade) jookide müügis tippaeg, kuid külmaga oma keha jahutada on Rene Bürklandi sõnul täiesti vale – selle tõttu läheb kuumus meie kehasse aina sügavamale sisse ja sunnib meid aina enam külmi toite-jooke tarbima. Suvel tuleks jahutada ennast hoopis selliste toitudega, mis teevad nahapoorid lahti ning sunnivad keha kuumust välja andma. «Tšillipipraga valmistatud toidud on ehtsad suvesöögid, seevastu talvel ei tohiks tšillit just sel põhjusel tarvitada – ta sunnib keha soojust välja andma,» selgitab Bürkland. «Sellepärast armastataksegi lõunamaades vürtsikaid ja teravaid roogi – need jahutavad keha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles