Facebook keelas pluss-suuruses modelli pildi avaldamise

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tess Holliday.
Tess Holliday. Foto: Vida Press

Eelmisel nädalal keelas Facebook Austraalia feministide grupi reklaami avaldamise, kuna seal kasutati pluss-suuruses modelli Tess Holliday bikiinipilti.

Melbourne’i jutusaate Cherchez la Femme inimesed said muidugi vihaseks, arvates, et tegemist on veaga. Jessamy Gleeson jagas Facebookis ka kuvatõmmist Facebooki ametlikust vastusest, kus selgitati, et nad ei saa fotot avalikustada, kuna see paneb reklaami nägijad end halvasti tundma.

Facebook soovitas asendada pildi mõne teisega, kus kujutatakse inimest näiteks jooksmas või rattaga sõitmas, millele Cherchez la Femme inimesed leidsid loova lahenduse.

«Facebook ei saanud aru, et üritus, mida me selle pildiga reklaamime, keskendub kehapositiivsuse üle arutamisele,» kirjutas Jessamy. «Selle asemel arvavad nad, et me tahame naisi panna end halvasti tundma, kuna postitasime pildi üliilusast pluss-suuruses modellist.»

Nüüdseks on Facebook ka vabandanud ning nende pressiesindaja ütles BBC-le, et kuna nende meeskond peab nädalas miljoneid pilte üle vaatama, siis juhtus inimlik viga. «Et oleks selge: see pilt tegelikult sobib meie fotopoliitikaga ning me oleme nüüdseks andnud selle avaldamiseks loa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles