Kuula oma keha, mitte ego

Eneli Jaama
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Orgu.
Erik Orgu. Foto: Liis Treimann

Personaaltreener Erik Orgu teab, et hea enesetunde saavutamiseks ei pea suruma sadu kilosid või jooksma maratoni – tipptasemel kehaga pole tegelikus elus nagunii suurt midagi peale hakata.

Kui keegi tahab teada, mis ajendas mind oma kehaga tegelema, siis aus vastus oleks: ennekõike tüdrukud. Omal ajal oli mu iidol Arnold Schwarzenegger, eriti tema kehastatud supermees «Terminaatori» filmis. Ideaalne. Ja sealt saigi kõik alguse. Mida aeg edasi, seda enam hakkas mind huvitama mu väljanägemine – et sikspäkk oleks ikka nähtav. See kõik nõudis suurt pingutust ja vahel olid tagajärjeks vigastused, sest raskusi tuli ju muudkui suuremaks ajada. Nüüd pean kõige olulisemaks, et saaksin ennast oma kehas hästi tunda. Et mingi valu ei piinaks, pulss ei läheks liiga kõrgeks. Et enesetunne oleks hea. Selleks ei pea ju jooksma maratoni või suruma kakssada kilo.

Kui rääkida tasakaalust enda kehataju ja teiste hinnangute vahel, siis inimene peab prioriteedid paika panema. Mis on talle olulisem, kas see, kuidas ta ise ennast tunneb ja näeb, või see, mida teised ütlevad? Paraku võib teiste arvamus minna vastuollu sellega, milleks su keha võimeline on või mida ta vajab. Nii et kui su keha vajab suuremat rasvaprotsenti või pigem vähem kui rohkem liikumist, siis nii ongi. Mõtted tuleb lihtsalt paika seada. Ja kui su enesehinnang näeb ette supermeheks olemist, siis tuleks kaaluda, on see ka võimalik. Kas su keha on üldse selleks suuteline? Alles pärast seda võib kuulata teiste arvamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles