Kaunis modell Iskra Lawrence: fototöötlus hävitas mu enesehinnangu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iskra Lawrence.
Iskra Lawrence. Foto: XPOSURE

25-aastane Iskra Lawrence on imeilus naine, kes on viimased paar aastat tegutsenud pluss-suuruses modellina. Lisaks modellitööle on naine tihtipeale sotsiaalmeedias kirjutanud ka fototöötlusest.

Hiljuti avaldas Lawrence oma Instagrami lehel pildi, kus ta tõestas, kui võltsid võivad sotsiaalmeedias olevad fotod olla. Nimelt näitas naine, kui kerge on teeselda, et sul on ihaldusväärne reitevahe, kirjutab Elite Daily.

Nüüd otsustas noor naine jagada fännidega, kuidas mõjub pilditöötluse kasutamine modellidele. Lawrence'i sõnul hävitavad töödeldud fotod inimese enesehinnangut ja seda on ta tunda saanud ka omal nahal. Tema fotosid töödeldi aastaid ja vahel oli naisel end raske piltidel ära tunda.

Lawrence kirjutas, et kui kõike su keha juures muudetakse, kaasa arvatud sünnimärke ja arme, siis tekib tunne, et sul on iluvead, mida ei tohiks tegelikult olla. «Sa hakkad end selle veatu pildiga võrdlema, kuigi sa ei suuda sellega suhestuda,» kirjutas ta. 

Praegu reklaamib ta peamiselt Aerie pesutooteid. Aerie bränd on tuntud selle poolest, et nad otsustasid oma brändi fotosid enam mitte töödelda. Lawrence'i sõnul on hea lõpuks töötada sellise brändiga, mis ei pea vajalikuks fotosid muuta. 

Tihtipeale räägitakse sellest, kuidas mõjuvad töödeldud fotod noortele neidudele, kes neid ajakirjades ja sotsiaalmeedias näevad, kuid vähem on tähelepanu pööratud sellele, kuidas mõjutab fototöötlus piltidel olevaid modelle. Igatahes on tore, et üha enam modelle on hakanud oma töö telgitaguseid paljastama, mis tõestab, et nad pole üliinimesed, vaid tavalised naised nagu kõik teisedki.

Tagasi üles