Kaheksa asja, mida mõistavad armastuse kohta vaid küpsed täiskasvanud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Paljud noored, kes unistavad muinasjutulikust armastusest ja filmilikest suhetest, peavad varem või hiljem pettuma, sest päris elu on hoopis midagi muud. 

Romantikast unistamine pole iseenesest halb, aga kui sa tahad tunda ainult liblikaid ja suuri romantilisi žeste, siis valmistad end ette korduvateks pettumusteks. Tõeline armastus on konarlikum ja natuke ka igavam, kui filmide põhjal võiks arvata. Kui tahad hoida oma suhet rahuldustpakkuva ja õnnelikuna, siis tule maa peale tagasi ja hoia pea selge, soovitab Fox.

Siin on kaheksa märki, et sa ei mõtle nagu teismeline ja annad endale aru, mida suhetelt tegelikult oodata. Sinu süda on armastuseks valmis.

1. Sa oskad väärtustada rahulikku kahekesiolemise aega. See muidugi ei välista, et sa ei tahaks koos kallimaga midagi põnevat ette võtta või et sul poleks seiklusjanu, aga sa oskad nautida ka koos teleri vaatamist ja teisi lihtsaid hetki, mis elu teile pakub.  Sa tead, et mõnikord on tore koos filmi vaadata, poes käia või ka poole ööni jutustada - need on argised tegevused, millel põhinevad kõik pikaajalised suhted.

2. Sa ei usu hingesugulusse. Olgem ausad, meres on kalu küll ja idee, et igaühele on just üks õige partner, ei saa paika pidada. Sa võid tunda, et armastad oma partnerit kogu südamest ja kõik teie elus on imeline, aga see ei tähenda kohe, et te olete hingesugulased. 

Arusaam, et kõik peaks koos olema oma hingesugulasega, annab vaid hagu alla väärarvamusele, et suhe peaks sujuma iseenesest ja ilma viperusteta, või et see peaks kulgema ja arenema ühtlases tempos. Armastus ei ole alati lihtne, aga see ei tee seda vähem tõeliseks. 

3. Sa ei otsi enda kõrvale filmikangelast. Esmakohtumine temaga ei pruugi võtta sind põlvist nõrgaks. Tõenäoliselt ei lähe teie eluteed lahku, et siis kõige kiuste mõne aja pärast uuesti kokku saada ja vihma käes romantiliselt suudelda. Võib olla, et sa kohtad üht toredat inimest hoopis Tinderis ja see on täiesti normaalne. 

4. Sind ei huvita muinasjututemaatika. Sind pole vaja päästa ja sa ei otsi enda kõrvale rüütlit valgel hobusel. Sa tahad endale kedagi, kellega koos edasi areneda, mitte kedagi, kelle najale toetuda. Sa tead, et partneri leidmine ei lahenda maagiliselt kõiki sinu eluprobleeme, sest selleks, et õnnelikult elu lõpuni elada, pead enne päästma iseenda.

5. Sa ei unista «täiuslikust» armuloost. Isegi kui su kohtumine kallimaga oleks justkui filmiekraanilt maha viksitud, ei ole argipäev seda teps mitte. Suhe vajab arendamist ja selle nimel tuleb tööd teha, sest armastus ei ole kunagi täiuslik. Sa tead, et rasked ajad panevad teid proovile, aga teevad teie liidu ühtlasi veelgi tugevamaks. 

6. Sa oled valmis selle nimel pingutama. Tõeline armastus ei püsi iseenesest. Te võite omavahel sobida nagu sukk ja saabas ning olla meeletult armunud, kuid suhtes tuleb paratamatult ette ka raskemaid aegu ja ebakõlasid. Kui mesinädalate periood on möödas, tuleb teha mööndusi ja teadlike otsustega jääda oma suhtele kindlaks. Küps inimene on valmis pingutama, et oma kallimat hoida. 

7. Sa ei otsi oma «teist poolt». Nii nagu ei tohiks otsida hingesugulast, ei ole mõttekas ka loota, et kuskil maailmas kõnnib ringi sinu «teine pool». Ei ole mõtet loota, et suhe teeks inimese täiuslikuks või terveks, sa oled juba terve. Sina oled sina koos või ilma partnerita. Otsides armastust peaks soovima kedagi enda kõrvale, aga mitte otsima teda selleks, et katta tühimikke oma hinges. 

8. Taylor Swifti laulusõnad ei kõneta sind. Elus on muudki peale suhete, romantika ja armumise, seega pole tõenäoline, et küps täiskasvanud inimene tunneks iga Taylor Swifti loo peale, et jutt käib temast. Suhe kallimaga ei ole sinu jaoks number üks - see ei ole miski, mis teeks sind täiuslikuks või terveks ja oleks kogu sinu identiteet. Suhtesõltlase draama ei kõneta sind, sest sa tead, et armastus ei pea olema ekstaatiliste tõusude ja depressiivsete mõõnade segu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles