Mis kellaajal saavutad eesmärgid kõige kergemini?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kanada teadlased on kindlaks teinud, mis kellaajal on naistel kõige lihtsam enda eesmärke saavutada.

Psühholoogide ja bioloogide korraldatud uuring näitas, et üle 90 protsendi nii naistest kui meestest tundis, et nende üldine seisund ja meeleolu muutub päeva jooksul, vahendas geniusbeauty.com.

Uuringu andmeil tulevad naised vaidlusest mehega võitjana välja päeval kella kahe ja nelja vahel. Ülemusele peaksid naised enda soovid avaldama alates keskpäevast kuni kella kaheni pärastlõunal või kella kuuest kuni kaheksani õhtul – siis tullakse neile suurema tõenäosusega vastu.

Autorite sõnul nõustuvad naised aga armatsema järgnevatel kellaaegadel: üheksast kuni 11-ni hommikul, kolmest kuni viieni õhtupoolikul ja üheksast kuni 11-ni õhtul. Meeste ja naiste soovid vahekorraks on päeva jooksul aga erinevad. Teadlased tõid välja, et päevas on vaid kolm tundi, mil mõlema soo esindajad sama tahavad: kell üheksa hommikul, kolm päeval ja üheksa õhtul.

Inimkehale sobivaid kellaaegu põhjendati kindlate hormoonide vallandumisega teatud ajal – need aga reguleerivad biorütme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles