Mees mõisteti vangi, sest ta sundis naist trenni tegema (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üha rohkem on räägitud sellest, et lisaks vaimsele vägivallale võib suhtes esineda ka emotsionaalset vägivalda. Tänu sellele on inimesed hakanud seda rohkem ära tundma ja ka abi otsima.

Gemma Doherty on üks neist naistest, kes on omal nahal kogenud kallima poolt emotsionaalset vägivalda. Tema mees Mohammed Anwaar ei löönud ega peksnud naist kordagi, küll aga sundis ta naist trenni tegema ja isegi ütles, mida naine süüa tohib. Lisaks sellele kritiseeris mees Dohertyt ja hävitas naise enesehinnangut, kirjutab Cosmopolitan.co.uk.

Doherty sõnul näitas mees talle sageli pilte saledatest naistest ja küsis, miks ei taha Doherty samasugune välja näha. Mehe eesmärgiks oli naist endas kahtlema panna, sest see võimaldas tal naist üha rohkem kontrollida.

Doherty rääkis kohtus, et nende suhe algas normaalselt, kuid umbes aasta tagasi hakkasid asjad muutuma. «Ma nägin, et tema meeleolu muutus väga kiirelt ja põhjuseks võis olla täiesti tühine asi. Ta rikkus mu elu,» meenutas naine.

Suurbritannias on seadusega sätestatud, et ka emotsionaalset vägivalda kasutavaid inimesi on võimalik kuni viieks aastaks vangi saata. Anwaar tunnistas end kohtus süüdi (lisaks naise kontrollimisele esitati tema vastu veel mõned süüdistused seoses rünnakute ja kahju tekitamisega) ja ta mõisteti 2,5 aastaks vangi.

See juhtum annab loodetavasti lootust teistelegi naistele ja miks mitte ka meestele, kel on kodus äärmiselt kontrolliv ning manipuleeriv kaaslane. See, et partner löömise asemel alandab sind sõnadega, ei tähenda, et sa poleks ohver või et sa peaksid seda kannatama. Julge abi otsida!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles