Mees jagas Facebookis oma naise sünnitust kogemata kogu maailmaga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis

Esmaspäeval oli kõigil Facebooki kasutajatel võimalus reaalajas jälgida lapse sündi, kui Kali Kanongata tegi oma naise sünnitusest otseülekande. Paljud sotsiaalmeediakasutajad avaldasid üllatust, et keegi jagab maailmaga niivõrd privaatset sündmust. Tuli välja, et see juhtus mehel kogemata, sest enda arust jagas ta videot vaid sõprade ja sugulastega.

Mees ei saanud oma eksimusest aru enne, kui märkas vaatajanumbreid. Tema plaan oli näidata sünnitust oma kaugel elavatele sugulastele, tunnistas ta väljaandele People. 

Sugulastega ühinesid aga tuhanded võõrad, kes said 45-minutilist videot vaadates osa tema partneri Sarah Dome’i pingutusest, et poeg ilmale tuua.

Pärast seda, kui mees mõistis, et video on avalik, leppis ta olukorraga ja otsustas, et nende pere rõõmust võivad kõik osa saada. «Facebookis on nii palju negatiivset, nii et ma mõtlesin, et see on positiivne,» selgitas ta. «Ma mõtlesin, et kuna see on sünnis - tegu on lapse sünniga - võib see teha teistelegi rõõmu.»

Kritiseerijad on avaldanud kahtlust, kas naine on olnud ikka video avalikustamisega nõus ja paljud peavad seda ka liiga privaatseks hetkeks, mida maailmaga jagada. Kanongata sõnul naeravad nad naisega koos selliste etteheidete peale, sest nende jaoks on see video ainult positiivne.

Kanongata on pärit Tonga saarelt, kus alles mõned aastad tagasi olid sünnitused avalik sündmus. «Ma ei muretsenud eriti millegi varjamise pärast, sest meie kultuuris on tehtud seda tuhandeid aastaid,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles