Koolilõpetajad, tähelepanu!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõpetamine
Lõpetamine Foto: Eleri Lõhmus/Valgamaalane

Kallid koolilõpetajad, varsti on saabumas hetk, mil on aeg oma pingutuste vilju nautida ja tähistada. Lõpuks ometi jäävad eksamid seljataha ja saabub kauaoodatud aktus, kus ihaldatud lõputunnitus tugeva käepigistuse ja heade õnnesoovidega üle antakse. Kahtlemata on see pidulik ja tähtis sündmus ning ettevalmistused selleks algavad juba varakult. Näpunäiteids, kuidas see sündmus edukalt üle elada jagab Osta.ee blogi.

Selle pika ootuse ja unistamise käigus on oht üle mõelda. Siin on mõned näpunäited, millele võiksid tähelepanu pöörata, enne kui lõpuaktusele vajalikku kraami soetama hakkad.

Lähtu oma isiksusest ja ära hakka katsetama midagi nii uut, milles Sa võiksid ennast ebamugavalt ja kohmakalt tunda. Väldi tunnet «elevant portselani poes»! Lähtu oma stiilist.

Happy & Bows kleit 
Foto: Osta.ee
Happy & Bows kleit  Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

Kindlasti arvesta oma keha proportsioonide ja iseärasustega. Olgugi, et poes oli «maailma kõige ilusam» kleit, siis samas ei pruugi see Sinu seljas nii kenasti passida nagu vaateaknal mannekeenil või ajakirja veergudel modelli seljas. Kleiti valides rõhuta oma tugevamaid külgi. Kui on peenike talje, siis kanna vööd, kui õlad on kitsamad kui puusad, siis eelista puhvis varrukaid jne.

Tavaliselt kiputakse nii tähtsaks sündmuseks, nagu seda on lõpupidu, hankima ka uued kingad. Uute kingade valimisel ära osta endale Eiffeli torni kõrgusega kontsakingi. Ilmselgelt ei taha sa veel lõpupäeval sellepärast muretseda, kas Sa ikka kontsadel püsid. Ka kõnnak võib kippuda kohmakaks, kui Sa igapäevaselt just ülikõrgete kontsadega harjunud pole. Suure tõenäosusega oled õhtusel lõpupeol juba paljajalu ja villis varvastega. Milleks siis üldse selline ost teha? Tee õigeid valikuid ja varu õigete kingade ostuks aega.

Kui võimalik, siis palun ära tee endale Malvina spiruliina lokke! Arvesta kogu tervikut ning mõtle hoolikalt läbi, milline soeng väljavalitud kleidiga sobida võiks.

Arvestada tuleb sellega, et lõpuaktus toimub enamasti päevasel ajal, seega õhtu- ega lavameik pole kohane. Kui võimalik, siis soovitan jätta meigi üldsegi professionaali hooleks. Miks? Kuna ilmselgelt soovid, et meik nt. palava ilmaga juba esimese tunni jooksul mööda nägu laiali ei valguks või piltidelt hiljem läikiv praepann vastu ei vaataks (palav ja umbne on aktustel alati).

Ära unusta – vähem on rohkem!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles