Mehed tunnistavad, miks nad tunnevad survet lapsi saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised võivad ühel hetkel märgata, et kõigil nende sõbrannadel on lapsed ja see tekitab neiski tunde, et võiks hakata pisiperele mõtlema. Meile võib tunduda, et mehi sellised asjad ei mõjuta, kuid tegelikult tunnevad nemadki survet lapsi saada.

Whisperi keskkonnas paljastavad mehed ausalt, miks nad tajuvad survet, et peaksid mõtlema pere loomisele.

1. «Kõigil mu sõpradel on lapsed ja ma tunnen, et mul peaksid ka olema. Ma ei taha oma tüdruksõbrale peale käia, aga me ei tohi teistest maha ka jääda.»

2. «See, et ma olen mees, ei tähenda, et ma ei tunneks survet peret luua. Minult küsitakse sageli, millal ma plaanin lapsi saada... Ma muutun nii närviliseks, et ei oska kunagi midagi vastata.»

3. «Abiellusime noorelt ja me tajume seda survet kogu aeg. Mu naine suhtub sellesse rahulikult, aga mind ajab see väga närvi. Me saame lapsed siis, kui aeg on selleks õige. Kõik teised võiksid maha rahuneda.»

4. «Olen 30-aastane. Minult uuritakse alalõpmata, millal ma lapsed saan, aga ma ei taha lapsi. Ma soovin, et inimesed austaksid mu otsust.»

5. «Mu abikaasa tahab lapsi saada, aga mina pole rahalises mõttes veel valmis. Mul on veel mõned eesmärgid, mille tahaksin seljatada. See tekitab segadust.»

6. «Mu naine tahaks väga emaks saada ja minuga koos peret luua. Ausalt öeldes ei soovi mina lapsi saada.»

7. «Olen abielus, 22-aastane. Ma ei mõista, miks teistel on nii raske leppida sellega, et me ei taha lapsi saada. Meilt küsitakse selle kohta pidevalt. Kui me vastame eitavalt, siis öeldakse tavaliselt: «Oh, te mõtlete veel ümber». Või saadakse vihaseks.»

8. «Mu tüdruksõber tahab lapsi saada, aga mina ei taha. Me teame, et lõpuks ajab see meid ilmselt lahku, aga me lihtsalt väldime seda teemat. Aga kui see mulle meenub, siis on ikka raske sellele mõelda.»

9. «Olen 30. eluaastates mees. See on hullumeelne, kui palju mind kritiseeritakse sellepärast, et mul pole lapsi. Lapsed tulevad siis, kui ma olen selleks valmis! (Nii vaimses kui rahalises mõttes).»

10. «Jah, ma olen mees ja jah, ma armastan oma kallimat. Aga tema tahab praegu lapsi saada, ent minu arvates on selleks veel vara. Ma tunnen end ikka veel lapsena, kuigi olen juba 28.»

11. «Ma ei julge oma kihlatule öelda, et pelgan laste saamist. Ta on sellest mõttest niivõrd vaimustuses ja tahaks, et mina oleks ka. Mu vanemad toetavad ka seda mõtet. Ma tunnen suurt segadust.»

12. «Kuigi ma olen meessoost, käivad vanemad mulle peale, et ma peaksin pere looma ja lapsi saama. Nende arvates ei ole see kuigi hea, kui ma olen vana ja vallaline.»

13. «Ma ei seksi enam oma armsamaga, sest tema tahab väga last saada ja ma kardan, et ta võib kondoomiga midagi teha või jätab beebipillide võtmise katki.»

14. «Mu naine tahab lapsi saada, kuid minu arvates pole me selleks veel valmis. Ma rahuldan end salaja, et vähendada sperma kogust.»

15. «Mu tüdruksõber tahaks väga lapsi saada, aga mina ei taha. See oleks väga tore, kui me saaks teada, et näiteks tema on viljatu.»

16. «Lapse saamine hirmutab mind. Mu naisele meeldivad beebid väga ja ta arvab, et mulle meeldivad ka, aga tegelikult ma tunnen, et pole üldse selleks veel valmis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles