Kuidas säästa jalatseid, kui trenni teha iga päev?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Trennist võib saada selline nauding, et avastad end iga päev spordisaalist või metsarajalt. Tiheda trennirutiini puhul tasub olla kaval ning teada nippe, millega võid säästa treeningvahendeid. 

Kuigi mõnes pesumasinas on lubatud jalatseid pesta, siis AS Jalajälg kategooriajuht Mihkel Siim seda pigem ei soovita. «Kui tossusid on vaja puhastada, siis tuleks neid pesta käsitsi majapidamisseebiga ja mitte üle 30-kraadise veega,» kirjutab liigume.ee.

Kuivatamine on ka väga oluline teema – tossusid ei tohi kuivatada kuumal temperatuuril, näiteks radiaatoril või kuumal põrandal. «Jooksujalatsites on kasutusel tehnilised materjalid ja selline kuumutamine võib jalatsi ühe korraga ära rikkuda. Neid tuleks kuivatada toatemperatuuril,» ütleb Siim ning lisab, et kui riideid ja jalanõusid õigesti pesta ning hooldada, pikeneb nende eluiga tunduvalt. «See aga on väga mõttekas, sest spordiriided ei ole just odavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles