Oliiviõli kasutusvõimalusi väljaspool kööki

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliiviõli
Oliiviõli Foto: SCANPIX

Oliiviõli on paljudes majapidamistes kasutusel tervisliku rasvainena, millega saab toitu praadida, küpsetada ja grillida. Hea on teada, et selle kasutusvõimalused ei piirdu vaid toiduvalmistamisega. 

Õlita kriuksuvaid uksehingesid. Kui muud pole käepärast, vala veidi õli kaltsule ja hõõru seda hingedele. Kriuksumine kaob ja mingit kanget keemiat polegi vaja, õpetab Pure Wow. 

Kasuta raseerimisvahu asemel. Pealegi on õli nahale niisutav, tänu millele saad kohe jalad siidiselt siledaks. 

Poleeri mööblit. Sega 2 spl oliiviõli 1/4 tl sidrunimahla ja 60 ml destilleeritud valge äädikaga. Vala pihustiga pudelisse ja sul on mööblipuhastusvahend, tänu millele diivanilaud saab värske ilme.

Eemalda meiki. Oliiviõli on palju leebem kui paljud poes müüdavad meigieemaldajad. Vala mõni tilk oliiviõli vatipadjale ja hõõru sellega õrnalt laugudelt meik maha. 

Tee juuksemaski. Kuivade ja kahuste juuste taltsutamiseks sega oliiviõli umbes sama koguse meega ja kanna juukseotstesse. Seo juuksed kinni ja lase segul mõjuda, hiljem loputa pea sooja veega puhtaks. 

Hõõru nahalt värvi maha. Kui remondi ajal satub värvi nahale, siis ära hakka asjatult nahka katki kratsima. Õlita nahk korralikult oliiviõliga sisse ja varsti tuleb värv iseenesest maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles