Naine saadeti töölt koju, sest ta ei kandnud kõrgeid kontsakingi

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thorpe soovib, et seadus keelaks absurdsed nõudmised tööriietusele.
Thorpe soovib, et seadus keelaks absurdsed nõudmised tööriietusele. Foto: Vida Press

Londonis elav Nicola Thorp läks ajutist tööjõudu vahendava firma kaudu tööle finantsettevõttesse PwC. Kui ta ilmus esimesel tööpäeval kontorisse madala tallaga kingades, paluti tal poodi minna ja hankida endale kõrge kontsaga kingad. Kui tarmukas naine päris vastu, miks ei ole sama nõuet meestele, paluti tal lahkuda.

Thorpe ei suutnud uskuda, et 2016. aastal võib olla seadusega lubatud nõuda naistelt tööl kõrgete kontsadega kingade kandmist. «Ma ütlesin, et olen nõus, kui nad suudavad mulle selgitada, kuidas võiks madala tallaga kingad kahjustada minu töövõimet, aga nad ei suutnud,» vahendab Huffington Post. 

Absurdsest nõudest šokeerituna algatas Thorpe petitsiooni, et tööandjatel oleks seadusega keelatud sundida töötajaid kandma riideid või jalatseid, mis põhjustavad neile füüsilist ebamugavust. 

See pole vast saladus ühelegi naisele, et kõrgete kontsadega kingad võivad olla väga ebamugavad, eriti kui tööpäev venib pikale. Pealegi on tõestatud, et need võivad jalgu rikkuda. Praegu on Suurbritannias lubatud ettevõtetel nõuda oma töötajatelt sellist riietust nagu keegi heaks arvab.

Thorpe’i algatatud petitsioonile on allkirja andnud üle 100 000 inimese, mis tähendab, et see tuleb parlamendis arutlusele. Kuna nõutud allkirjade miinimum saadi kokku kõigest ühe päevaga, on selge, et seadusemuudatust on hädasti vaja. 

PwC väidab, et nemad ei nõua kontsakingade kandmist ja et selles on süüdi hoopis ajutist tööjõudu vahendav agentuur Portico. Tänaseks on viimane oma nõudmisi muutnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles