Võib-olla ta ei löö sind, aga ...

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Vägivald võib olla mitme erineva näoga. Lähisuhtevägivalda on teinekord keeruline ära tunda, eriti kui tegemist on emotsionaalse manipuleerimise ja ärakasutamisega. Just sellele aspektile heidavad inimesed sotsiaalmeedias valgust, kasutades teemaviidet #MaybeHeDoesntHitYou ehk tõlkes: «Võib-olla ta ei löö sind, aga ...»

HelloGiggles’i autor Sammy Nickallsi sõnul tõi teemaviite Twitterisse sel kuul kunstnik Zahira Kelly. Nüüdseks elab see juba oma elu ning sajad inimesed kasutavad võimalust, et valgustada, millised on vägivaldse suhte erinevad vormid.

Kui sa tunned, et ükski neist mõtetest on midagi, mida sa koged oma praeguses suhtes, siis otsi kindlasti abi!

  1. «Võib-olla ta ei löö sind, aga ta tujutses ja närvitses nädal aega jutti, kui sa «ilma temalt luba küsimata» oma soengut muutsid.» (@bad_dominicana)
  2. «Võib-olla ta ei löö sind, aga ta kontrollib, kellega sa võid rääkida, kuhu sa võid minna, kes võivad olla su sõbrad, ning käitub, nagu ta teeks seda kõike armastusest.» (@detricotade)
  3. «Võib-olla ta ei löö sind, aga sa vajad kõigeks tema nõusolekut ja ta käitub sinu kui asja, mitte inimesega.» (@Keegannnnn)
  4. «Võib-olla ta ei löö sind, aga ta ei luba sind üksinda välja, kirjutab sulle ette, milline sa võid välja näha ning kellega suhelda.» (@feminizza)
  5. «Võib-olla ta ei löö sind, aga ta on pannud sind tundma, et pead temalt luba küsima, enne kui meessoost sõpradega kokku saad.» (@nangatse)
  6. «Võib-olla ta ei löö sind, aga ta ei luba sul eriti sageli pere või sõpru külastada.» (@AkilahObviously)
  7. «Võib-olla ta ei löö sind, aga ta hoolitseb selle eest, et sa usuksid, nagu sa oleksid liiga rikutud, et keegi teine sind armastada võiks.» (@Just_Juanita)
  8. «Võib-olla ta ei löö sind, aga tülitsedes viitab ta sinu vaimse tervise probleemidele, et sinu muresid pisendada ning et sind süüdistada.» (@jersing)
  9. «Võib-olla ta ei löö sind, aga ta ütleb, et sa peaksid olema tänulik, et ta seda ei tee.» (@singing_ghosts)
  10. «Võib-olla ta ei löö sind, aga ta ei lase sul unustada, et ta võib sind iga kell kellegi ilusama, vähem litsaka, vähem emotsionaalse ja vähem katkise vastu välja vahetada.» (@brosandprose)
  11. «Võib-olla ta ei löö sind, aga ta mõnitab su huvisid ja hobisid senikaua, kuni ta saab sinu muuta naiseks, kellega ta koos olla tahab.» (@creepygrrl)
  12. «Võib-olla ta ei löö sind, aga sa kardad teda lastega üksi jätta.» (@April_Kelsey)
  13. «Võib-olla ta ei löö sind, aga sa ei saa kellelegi rääkida sellest, mis toimub, sest ta on ju nii «tore kutt», et keegi lihtsalt ei usuks sind.» (@speaktoalex)
  14. «Võib-olla ta ei löö sind, aga ta peab alati teadma, kus ja kellega sa oled.» (@lindagrats)
  15. «Võib-olla ta ei löö sind, aga võib-olla, lõpuks, ta lööb.» (@PennyRed)
«Võib-olla ta ei löö sind, aga ta ei lase sul unustada, et ta võib sind iga kell kellegi ilusama, vähem litsaka, vähem emotsionaalse ja vähem katkise vastu välja vahetada.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles