Moedisainer meestele: eri värvi pintsaku ja pükste sobitamine on stiilitundlik valik

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rästa kevadsuviste pidude stiilispikker meestele
Peeter Rästa kevadsuviste pidude stiilispikker meestele Foto: Monton

Montoni meesterõivaste peadisaineri Peeter Rästa sõnul, kelle disainimeeskonna loodud ülikonnas kõndis Jüri Pootsmann tänavusel Eurovisiooni punasel vaibal, on meeste pidulike rõivaste puhul olulisem hea stiilitunnetus, kui mood ise. Ühtlasi soovitab Rästa alati arvestada oma kaaslase riietust.

Foto: Monton

Rästa sõnul soosivad tänavused trendid nutikat miksimist, mis võimaldavad hõlpsa vaevaga tekitada pidulikust rõivakomplektist midagi sootuks argisemat. «Kui peoks ette valmistamisel ja riietumisel on pisut ebaselge, kui piduliku üritusega täpsemalt tegu, soovitan alati riietuda pidulikumalt. Kui kohale jõudes selgub, et üritus on argisem, saab alati lipsu ja pintsaku ära võtta ning särgi varrukad üles käärida  - hetkega muutub ka sinu riietuse üldmulje,» kinnitab Rästa.

Foto: Monton

Sel hooajal on meeste jaoks  kõige olulisem värv erinevates toonides sinine. Mustritest teevad ilma klassikaline linnusilm, ruudumuster ja loomulikult merehõnguline triip. Ka Jüri Pootsmann kandis tänavusel Eurovisiooni punase vaiba galal Montoni siniruudulist ülikonda, mis on osa Montoni kevadsuvisest kollektsioonist.

Lisaks leiab Peeter, et stiilne on see, kes jääb oma stiilile kindlaks ning oskab seda olukorda arvestades kohandada.

Jüri Pootsmann
Jüri Pootsmann Foto: Monton

«Kui oled igapäevaelus teksa- ja tossumees, võib  piduliku ürituse riietus koosneda kuluvatest ja sportlikest jalanõudest, mida on täiendatud triiksärgi ja pintsakuga,» ütleb Rästa ja kinnitab, et hooaja trendid lubavad sportlikke elemente, näiteks jalanõusid, edukalt sobitada formaalsete pintsakute ning isegi ülikondadega.

Foto: Monton

Üheks populaarsema aksessuaariks on Peeter Rästa sõnul rinnarätik, mida saab kanda mitmel moel – nii neljakandiliselt kokku voldituna kui ka elegantse rosetina. «Rinnarätikuga saab riietusele anda viimase lihvi või hoopis mängulise ja pisut üllatava vindi,» soovitab Rästa.

Ühtlasi soovitab Peeter Rästa mõelda, mis saab ülikonnast edasi pärast pidulikku sündmust. «Tumedam ülikond on kõige praktilisem, hele ülikond on pigem tore lisand juhul, kui riidekapis on ülikondi rohkem kui üks,» annab Rästa nõu. Üks hea valik on ise kokku panna n-ö soft suit ehk komplekt, kus püksid ja pintsak on erinevad. Nii saab näiteks kahe nööbiga pintsakuid sobitada chino-tüüpi pükstega, mis on hetkel väga moes ja mida saab hiljem edukalt mistahes vähempidulikel hetkedel kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles