Saudi Araabia pereterapeut avaldas naisepeksu nipivideo (2)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia pereterapeut Khaled Al-Saqaby
Saudi Araabia pereterapeut Khaled Al-Saqaby Foto: Youtube / Kuvatõmmis

Saudi Araabia pereterapeut Khaled Al-Saqaby on avaldanud video, kus ta õpetab huvilisi naisi peksma. Mees tunnistab, et tegemist on «okkalise teemaga, millega on seotud mitmed ohud», lisades: «Aga Allahi tahtel ületame sellegi silla ohutult.»

Video filmiti eelmisel aastal, kuid tõlgiti nüüd inglise keelde ning selle andis välja Washingtonis asuv lähisida meediauuringute keskus, vahendab Independent.

Al-Saqaby ütleb videos, et naisepeksu eesmärk ei tohiks olla viha välja elada, vaid naist distsiplineerida. «Oluline on, et pekstes järgitaks islami nõudeid,» rõhutab terapeut. Nii näiteks ei tohiks naist peksta kepiga või terava esemega, vaid hoopis hammaste puhastamiseks mõeldud oksaga või taskurätiga. «Eesmärk peaks olema, et naine tunneb, et ta on oma abikaasaga valesti käitunud.»

Enne naisepeksu annab Al-Saqaby nõu mehel naisele meelde tuletada tema kohustused ja õigused – nagu Allah ette on näinud. Seejärel soovitab terapeut mehel naist voodis ignoreerida ja näiteks selja pöörata. Küll aga hoiatab mees, et ei tohiks ööd veeta mujal, sest karistamise eesmärk on distsiplineerimine, mitte avalikkuse ees musta pesu pesemine.

Peamine põhjus, miks naist karistada, on Al-Saqaby tülide lahendamine. «Kahjuks soovivad paljud naised elada mehega võrdset elu. See on väga tõsine probleem.» Al-Saqaby lisab ka, et mõnes situatsioonis võib ka naine meest lüüa, näiteks kui mees on valesti käitunud. Tal on ka «kurb tõdeda», et nii mõnigi naine käitub provotseerivalt, et peksu ära teenida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles