Kuidas säilitada küünelakke?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kas oled kokku puutunud murega, et küünelakid kipuvad kuivama ja tükki minema? Selle vältimiseks on mitmeid erinevaid soovitusi. Kas tähtsaim on küünelakk pikemaks säilimiseks panna külmkappi või piisab pudeli õhukindlast sulgemisest? TrendNailsi spetsialistid annavad nõu!

Isegi Terviseametil on küünelakkide säilitamise osas omad nõuanded olemas. Näiteks kui küünelakke on koju kogunenud enam, kui neid igapäevaselt kasutada suudetakse, siis tasub peale kasutamist purk kohe sulgeda. Näpunäidetes küünelaki pikemaks säilimiseks peab Terviseamet tähtsaks toonitada ka seda, et lakid ei säili õhu käes. Teisena soovitab amet panna küünelaki pudel jahedasse pimedasse kohta ja lisab veel juurde, et harvemini kasutatavat lakki peab aeg-ajalt loksutama.

Kas lakid kuivavad toasoojuses?

Nii TrendNailsi küünetehnikud ja maniküürid, aga ka mitmed pikaaegsed kliendid ütlevad, et ei pea neid jahedas hoidma. Viis aastat küünelakke toas kapis hoidev TrendNailsi pikaaegne klient tõdeb, et tema lakid on kui täiesti uued. «Kuivamisest pole märkigi. Kusjuures viimased aastad on nad ka lihtsalt seisnud, ma olen neid harva kasutanud. Ju olen peale kasutamist pudelid kenasti sulgenud,» arutleb ta. Neid üle kontrollides imestab ta isegi, et kõigiga saab veel lakkida.

Üks TrendNailsi huvitav klient on naine, kellel küünelakke koju kogunenud nii 50 ringis. Tema hoiab neid samuti sahtlis ja jälgib selle juures, et pudelid oleksid püstises asendis. Naine tunnistab, et kõik lakid püsivad töökorras, kuni neid jagub. Paksenemise või kuivamise pärast pole ta pidanud ühtegi ära viskama.

Ka TrendNailsi eksperdid ütlevad, et toasoojuses küünelakid otseselt kohe kuivama ei hakka. Nad toonitavad, et püstine asend on oluline ning veelgi tähtsam on jälgida, et päike ei paistaks lakkidele peale.

Lakid külmkappi või mitte?

Jahedamat ja pimedamat kohta soovitavad nii sõbrannad, ajakirjad kui ka mitmed salongid. Sageli ei märka me ise ega ka kliendid, et külmkapis olevatel ja toasoojuses paiknevatel küünelakkidel oleks mingi eriline vahe sees. «Minu meelest ei säili küünelakid külmkapis paremini. Võiks lausa öelda, et külmkapist võttes olid küünelakid kuidagi paksud hoopis. Ma hoian kõiki lakke toas riiulil, kuid jälgin, et päike neile otseselt peale paistma ei ulatuks,» lisab meie aktiivne klient ja TrendNailsi eksperdid toetavad seda arvamust.

Pudelikael tuleb hoida puhtana

Meie maniküürid toonitavad, et küünelaki parema säilimise puhul on oluline peale kasutamist jälgida, et pudelikael oleks puhas. Kui pudelikael on puhas, siis ei pääse õhk pudelisse. See on oluline, sest pudelisse pääsev õhk muudab küünelaki paksemaks ja soodustab kuivamist. Nii saab kinnitust tõsiasi, et kui küünelaki pudeli kork on korralikult suletud ja seda harva avada, säilivadki küünelakid täpselt nii kaua kui vaja. Mida tihedamalt lakke kasutada, seda kiiremini küünelakk kuivab, sest õhku tuleb ju rohkem sisse. Eriti kui pudelikael jääb kasutades veel lakiga kokku…

Hea kvaliteediga lakk säilib paremini

Laki säilimise puhul on tegelikult oluline ka küünelaki firma. Mida soodsam on hind ja tundmatum firma, seda vähem saab olla kindel küünelaki kvaliteedis nii pealekandmisel kui ka säilimisel. Tuntumate firmade lakid säilivad kauem, sest nende tegemisel on kasutatud ka kvaliteetsemaid aineid.

Lakk on läinud liiga paksuks?

Kui küünelaki konsistents on seistes läinud soovitust paksemaks, saab kiiret abi spetsiaalse küünelaki vedeldaja lisamisega. Seda peavad paljud suurepäraseks vahendiks ja piisab juba kolme-nelja tilga lisamisest küünelakile. Küünelaki vedeldajaid kasutavad enamik salonge, sest see hoiab ideaalselt lakid korras pikka aega.

Küünelakkide segamine – kellele ja miks?

Kel kodus küünelaki valik suurem, siis need võivad lakke omavahel ka segada. Selliselt saadav uudne tulemus on põnev nii protsessina lakke segades kui tulemusena. Nii saadud küünelakki kaubandusest ei leia ja vau-efekt sõbrannade seas on samuti kindlustatud!

Loe rohkem küüntenippe TrendNailsi blogist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles