Moelooja Eve Hanson tunnustas noori Ivo Nikkolo Noore Talendi auhinnaga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MPT

Eesti ühe hinnatuima moemärgi, Ivo Nikkolo, peadisainer ja kahekordne Kuldnõela laureaat Eve Hanson tunnustas möödunud laupäeval 7. mail moeetendusel Mood-Performance-Tants kollektsiooni «Must joon» autoreid Ivo Nikkolo Noore Talendi preemiaga.

Krete Beljaevi ja Manni Aia disainitud ning Kätrin Beljaevi ehetega kombineeritud kollektsioon «Must joon» esindab praktilisi ja minimalistlikke rõivaid, mille põhirõhk on heal tehnilisel tööl ning klassikaliste lõigete mängulisemaks muutmisel.

Ivo Nikkolo peadisainer Eve Hanson ütles, et tegemist on stiilipuhta kollektsiooniga, milles esinenud märksõnad on omased ka Ivo Nikkolo käekirjale. «Kollektsiooni «Must joon» puhul pälvisid kõige enam tähelepanu detailide esiletoomine, range vormi oskuslik rõhutamine ning mehelikkuse ja naiselikkuse piiride sulatamine,» lisas Hanson.

Foto: MPT

Eve Hanson andis omalt poolt kollektsiooni autoritele üle auhinna, milleks oli lisaks meenetele võimalus töötada eeloleval suvel Ivo Nikkolo disainimeeskonnas.

Ivo Nikkolo kaubamärk loodi 1994. aastal ning see on saanud kahe kümnendi jooksul tuntuks kui üks unikaalsemaid ja kvaliteetsemaid kodumaiseid moemärke, mille pärandisse on läbi aegade panustanud erinevad andekad Eesti moeloojad, alustades Ivo Nikkolost kuni tänaste disainerite Eve Hansoni ja Britta Laumetsani. Ivo Nikkolo kollektsiooni rõivad disainitakse Eestis ja nende valmistamiseks on kasutatud Euroopa ja maailma tippkvaliteediga kangaid.

Foto: MPT

Möödunud laupäeval toimus Tartus Heino Elleri nimelises muusikakoolis Mood-Performance-Tants, millega Eestis ainulaadne moeplatvorm tähistas oma 18. toimumisaastat. Muinasjuttudest ja unenäolisest mõttemaailmast inspireeritud lavastuses osales 76 modelli ja tantsijat, lava taga olid aga koreograaf Jaan Ulst, valguskujundaja Taavi Toom ja helilooja Ardo Ran Varres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles